Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βερολίνο: Δεν υπάρχουν τα νομικά μέσα για να στηριχθεί το αίτημα για παράταση δανειακής σύμβασης

Βερολίνο: Δεν υπάρχουν τα νομικά μέσα για να στηριχθεί το αίτημα για παράταση δανειακής σύμβασης
H Ελλάδα επιδιώκει να επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση Moscovici
Nα επαναφέρει την πρόταση του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, P. Moscovici, επιδιώκει η Ελλάδα, αναφέρουν οι Financial Times, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να καταθέτει αύριο Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου επίσημη πρόταση στο Eurogroup για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει αύριο επίσημο αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, με στόχο την επίτευξη συμβιβασμού με τους Ευρωπαίου εταίρους.
Οι Ευρωπαίοι έχουν δώσει προθεσμία στην Ελλάδα, μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να καταθέσει αίτημα για παράταση του προγράμματος, χωρίς το οποίο κινδυνεύει άμεσα να ξεμείνει από ρευστότητα.
Όπως προσθέτουν οι Financial Times, η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να επαναφέρει στο προσκήνιο την υποτιθέμενη συμφωνία, που φέρεται να είχε επιτευχθεί τη Δευτέρα 16/2, προτού καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών στο Eurogroup.
"Θα ζητήσουμε παράταση εντός του πλαισίου που όριζε το σχέδιο του Moscovici για την Ελλάδα", δηλώνει στους Financial Times, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης.
"H Ελλάδα επιμένει πως η παράταση αφορά τη δανειακή σύμβαση και όχι το μνημόνιο, αλλά Γερμανοί αξιωματούχοι επιμένουν πως δεν υπάρχουν νομικά μέσα που να επιτρέπουν ένα τέτοιο δάνειο", καταλήγουν οι Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης