Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Χωρίς στήριξη η Ελλάδα μετά τις 28/2, μετά το ναυάγιο του Eurogroup - Δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί το bank run

FT: Χωρίς στήριξη η Ελλάδα μετά τις 28/2, μετά το ναυάγιο του Eurogroup - Δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί το bank run
Χωρίς καμία οικονομική στήριξη από την Ευρωζώνη, ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν για την αναζωπύρωση της αναταραχής στις αγορές
Για πλήρη και βίαιη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων κάνουν λόγο οι Financial Times, σχολιάζουν το ναυάγιο του Eurogroup της Δευτέρας 16/2, αφού οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.
Όπως τονίζουν οι Financial Times, η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας οδηγήθηκε σε βίαιο ναυάγιο, μετά την επιθετική απόφαση της Ελλάδας να απορρίψει την επιμονή των Ευρωπαίων για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος της χώρας.
Πρόκειται για τη δεύτερη - σε διάστημα πέντε ημερών - κατάρρευση των διαβουλεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της.
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει τον κίνδυνο η Ελλάδα - η δημοσιονομική κατάσταση της οποίας επιδεινώνεται ταχύτατα - να βρεθεί πολύ σύντομα χωρίς καμία οικονομική στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Όπως προειδοποιούν οι Financial Times, το αδιέξοδο της Δευτέρας καταδεικνύει πως το πρόγραμμα της Ελλάδας πιθανότατα θα λήξει κανονικά, στο χρόνο του, ήτοι στις 28 Φεβρουαρίου.
Χωρίς καμία οικονομική στήριξη από την Ευρωζώνη, ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν για την αναζωπύρωση της αναταραχής στις αγορές.
Ο κίνδυνος να σημειωθεί bank run στην Ελλάδα είναι ορατός και ίσως να μην μπορέσει να αποφευχθεί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης