Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Στο 35% ο κίνδυνος Grexit, αλλά δεν συνιστά βασικό σενάριο - Υποβάθμισε σε «ΒΒ-» τον ΟΤΕ

tags :
Standard & Poor’s: Στο 35% ο κίνδυνος Grexit, αλλά δεν συνιστά βασικό σενάριο - Υποβάθμισε σε «ΒΒ-» τον ΟΤΕ
Ο ΟΤΕ είναι σημαντικά εκτεθειμένος στους κινδύνους της ελληνικής οικονομίας
Σε «ΒΒ-» υποβάθμισε η Standard & Poor’s την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ, αντανακλώντας τους υψηλούς κινδύνους για την ελληνική οικονομία.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα την αξιολόγηση του ΟΤΕ, στο «ΒΒ-».
Παράλληλα, διατήρησε σε καθεστώς «CreditWatch Negative» την αξιολόγηση του Οργανισμού, καθιστώντας πιθανή μία νέα υποβάθμιση.
Όπως εξηγεί η Standard & Poor’s, η υποβάθμιση του ΟΤΕ αντανακλά την επί τα χείρω αναθεώρηση της ελληνικής αξιολόγησης στο «Β-» από «Β» προηγουμένως, στις 6 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, ο ΟΤΕ είναι σημαντικά εκτεθειμένος στους κινδύνους της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου πως το 70% των εσόδων προέρχεται από την εγχώρια αγορά.
Μάλιστα, προειδοποιεί για περαιτέρω υποβάθμιση σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενδεχόμενο το οποίο συγκεντρώνει πιθανότητες της τάξης του 35%.
Ωστόσο, σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Standard & Poor’s, η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.
Βέβαια, σημειώνει, θα πρόκειται για μία ανάκαμψη σταδιακή και αδύναμη.
Όσον αφορά τον ΟΤΕ, το 2015 τα συνολικά έσοδα θα μειωθούν κατά -4% , οδηγώντας τη διοίκηση σε νέα περιστολή των δαπανών.
Τέλος, εκτιμά πως ο ΟΤΕ θα καταφέρει να εξαγοράσει την Nova εντός των επόμενων δύο ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης