Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Netanyahu: Οι Εβραίοι της Ευρώπης να εγκατασταθούν στο Ισραήλ

tags :
B. Netanyahu: Οι Εβραίοι της Ευρώπης να εγκατασταθούν στο Ισραήλ
«Το Ισραήλ θα καλωσόριζε Εβραίους της Ευρώπης που θα επέλεγαν να εγκατασταθούν εκεί», σημείωσε ο  Ισραηλινός πρωθυπουργός, B. Netanyahu
Να εγκατασταθούν στο Ισραήλ κάλεσε τους Εβραίους της Ευρώπης ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, B. Netanyahu, μετά την φονική επίθεση στην Κοπεγχάγη, σημειώνοντας ότι τέτοιες επιθέσεις ενδεχομένως να συνεχιστούν.
Κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, περιγράφοντας τις επιθέσεις ως εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία, τόνισε πως οι Εβραίοι δικαιούνται να έχουν προστασία σε όλες τις χώρες, αλλά εμείς λέμε στους Εβραίους, στους αδελφούς και τις αδελφές μας, το Ισραήλ είναι η πατρίδα σας. Προετοιμαζόμαστε και κάνουμε έκκληση για την απορρόφηση μίας μαζικής εισροής από την Ευρώπη».
Εκτίμησε δε, ότι  «αυτό το κύμα επιθέσεων και οι φονικές αντισημιτικές επιθέσεις αναμένεται να συνεχιστούν».
Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα το υπουργικό συμβούλιο θα καταθέσει σχέδιο που θα ενθαρρύνει την υποδοχή των Εβραίων από τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ουκρανία και ότι, σε δεύτερο χρόνο, θα εξετάσει το θέμα της μετανάστευσης και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σημειώνεται ότι βάσει του «Νόμου περί Επιστροφής» που έχει ψηφίσει το Ισραήλ, καθένας με τουλάχιστον έναν Εβραίο πρόγονο δικαιούται να μεταναστεύσει στο Ισραήλ και να λάβει αυτόματα την ισραηλινή υπηκοότητα.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δηλώσεις ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε κάνει τον Ιανουάριο μετά την επίθεση σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης