Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Το Grexit είναι η πιο ακριβή λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

tags :
Regling (ESM): Το Grexit είναι η πιο ακριβή λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη
«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι το χειρότερο σενάριο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη»
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι το χειρότερο σενάριο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προειδοποιεί ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM), Klaus Regling, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμβιβασμού έναντι κάποιων όρων που έχουν συνδεθεί με τα υφιστάμενα προγράμματα της Ελλάδας.
Το Grexit θα είναι «η πιο ακριβή λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη», υπογράμμισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνέντευξή του με το γερμανικό δίκτυο Phoenix.
«Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να αποφύγουμε ακριβώς αυτό», τόνισε ο Regling.
«Το ότι η νέα κυβέρνηση έχει διαφορετικές προτεραιότητες με την προηγούμενη είναι κατανοητό και δεν αποτελεί νέο φαινόμενο», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.
«Κάτι ανάλογο συνέβη όταν άλλαξε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας εν μέσω του προγράμματος [διάσωσης].
Και σε εκείνη την περίπτωση ήταν δυνατή η αλλαγή μεμονωμένων μέτρων αλλά η βασική κατεύθυνση διατηρήθηκε», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι τα κράτη πρέπει να αποδεχθούν τις μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσουν μεγαλύτερους ρυθμούς σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
«Τα νομισματικά μέτρα της ΕΚΤ μπορούν, φυσικά, να παρέχουν στήριξη και να φέρουν ένα αποτέλεσμα.
Με τις τελευταίες της αποφάσεις, η ΕΚΤ έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κερδίσει χρόνο –πλέον είναι θέμα των κυβερνήσεων», τόνισε ο Regling σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης