Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Πανούσης (αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη) : Άμεση κατάργηση όλων των Kέντρων Kράτησης

Γ. Πανούσης (αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη) : Άμεση κατάργηση όλων των Kέντρων Kράτησης
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, επισκέφτηκε το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα και δεν πίστευε αυτά που είδε
Την άμεση κατάργηση όλων των Kέντρων Kράτησης και την αντικατάστασή τους από Aνοιχτά Kέντρα Φιλοξενίας, μέτρο το οποίο θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, μόλις ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δημόσιας Τάξης, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Ο κ. Πανούσης επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, με αφορμή την αυτοκτονία 28χρονου Πακιστανού κρατούμενου, ο οποίος κρεμάστηκε χτες το βράδυ σε κοντέινερ.
Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης, ανέφερε: «ήρθα να εκφράσω τη λύπη και τη θλίψη του υπουργείου και της κυβέρνησης.
Όμως τώρα εκφράζω την ντροπή μου, όχι ως υπουργού, αλλά ως ανθρώπου, ως εκπροσώπου ενός πολιτισμού».
Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι δεν πίστευε αυτά που είδε για τις συνθήκες κράτησης και διαμονής των αλλοδαπών, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά και τη στάση των αστυνομικών, η οποία είναι σωστή, αλλά με την σύλληψη της δημιουργίας τέτοιων κέντρων.
Όπως είπε, «δεν είναι εικόνα μιας ευρωπαϊκής χώρας και μιας χώρας που σέβεται τον άνθρωπο», υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αλλάξουν άμεσα.
«Κέντρα Κράτησης τέλος», τόνισε ο κ. Πανούσης, σημειώνοντας ότι με την αλλαγή σε Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας και τις αλλαγές στο όλο σύστημα που θα γίνουν σε συνεργασία με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα εξασφαλιστούν συνθήκες ανθρώπινες στους αλλοδαπούς.
 «Ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα, αλληλεγγύη», επεσήμανε ο κ. Πανούσης, ο οποίος είπε ότι δεν μιλάει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
«Είμαστε όλοι εδώ, τα κόμματα, οι φορείς, όλη η Ελλάδα.
Και η Ελλάδα δεν αντέχει μια τέτοια εικόνα,
Θα τα αλλάξουμε όλα», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης