Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιαννάκου: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί «μυστικού δείπνου» με θέμα την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ

Γιαννάκου: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί «μυστικού δείπνου» με θέμα την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ
Η κ. Γιαννάκου χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή «ζωντανό κεφάλαιο για τη ΝΔ»
Σε δηλώσεις της η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου διευκρινίζει ότι δεν συζητήθηκε το θέμα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας κατά την διάρκεια του χθεσινού δείπνου που διοργάνωσε με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος.
Όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM «το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια ορισμένα προβλήματα» και χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ως «ζωντανό κεφάλαιο για τη ΝΔ».
Αναφερόμενη στο χθεσινό δείπνο με στελέχη της ΝΔ, είπε: «Κάλεσα ορισμένα στελέχη απ’ όλες τις γενιές για να τους συγχαρώ για την εκλογή τους και για να κάνουμε μια συζήτηση για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, τα προβλήματα, τους κινδύνους και πως μπορούμε να βοηθήσουμε».
Και πρόσθεσε: «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε και τα της πορείας του κόμματός μας. Είπαμε και συμφωνούμε όλοι, ότι το κόμμα θα πρέπει να διακρίνεται από συλλογικότητα και δημοκρατικές δομές. Είναι καιρός, γιατί έτσι τροφοδοτείται καλύτερα και η Δημοκρατία, να λειτουργήσουν τα πράγματα πιο σύγχρονα, να βελτιωθούν, να αλλάξουν. Συζητήσαμε κυρίως για το μέλλον του τόπου, για τους κινδύνους και τα προβλήματα».
Υπενθυμίζεται ότι το δείπνο των κορυφαίων στελεχών του κόμματος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα με πρωτοβουλία της πρώην υπουργού και ήταν μία από τις πολλές κινήσεις που γίνονται στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ, μετά την ήττα της 25ης Ιανουαρίου.
«Το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια ορισμένα προβλήματα. Εμείς δεν συζητήσαμε αυτό. Κάποιος με ρώτησε εάν το μενού ήταν ο κ. Σαμαράς και είπα πως αν θέλαμε τέτοιο μενού, θα το κάναμε στα κρυφά. Εμείς δεν κάναμε κάτι κρυφά» πρόσθεσε.
Επισήμανε: «Είμαστε σε μια εποχή που κανείς δεν μπορεί μόνος του. Νομίζω πως αυτή την άποψη τη συμμερίζονται και οι συνδαιτυμόνες της χθεσινής βραδιάς. Χρειάζεται συλλογικότητα, συνεργασία και συνεχής διαβούλευση, ώστε να αισθάνονται όλοι ότι μετέχουν αλλά και να εξαντλούν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους στον αγώνα που πρέπει να γίνει».
Χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή ως «ζωντανό κεφάλαιο για τη ΝΔ», ακόμα και όταν δεν μιλάει. «Έχει την αγάπη του κόσμου και νομίζω όχι μόνο λόγω ονόματος. Όσο και να θέλει κανείς να τον κατηγορήσει, νομίζω πως υπήρξε ένας πρωθυπουργός με αρχές που δεν τις παραβίασε κατά βάση. Ως πρόσωπο νομίζω πως ήδη έχει παίξει ρόλο, όλος ο κόσμος το βλέπει. Έχει ένα συνεπή, μετριοπαθή και αντικειμενικό λόγο» είπε η κ. Γιαννάκου και τόνισε ότι αυτό έχει παίξει ρόλο στη γενικότερη λειτουργία της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης