Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες και ο Σαμαράς για τη Σύνοδο του ΕΛΚ – Αίτημα να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση

Στις Βρυξέλλες και ο Σαμαράς για τη Σύνοδο του ΕΛΚ – Αίτημα να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση
Μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει επιλέξει έναν αντιευρωπαϊκό δρόμο θα μεταφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ
Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Η παρουσία του κ.Σαμαρά στη Σύνοδο του ΕΛΚ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο γιατί αυτή θα είναι η πρώτη του συνάντηση με τους συντηρητικούς ηγέτες της ΕΕ μετά τις ελληνικές εκλογές όσο και για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Ο κ.Σαμαράς εκτιμάται ότι θα επισημάνει στους πολιτικούς συμμάχους του στην Ευρώπη πως ο ελληνικός λαός με την απόφαση του στις εκλογές δεν έχει επιλέξει έναν αντιευρωπαϊκό δρόμο και ότι δεν έχει εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να έρθει σε ρήξη με τους Ευρωπαίους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει την χώρα εκτός ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμάται – όπως άλλωστε και ο ίδιος ο κ.Σαμαράς και η ΝΔ έχουν διαμηνύσει - πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει τους ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση, μια και αυτή έχει δεσμευτεί για διασφάλιση πρωτογενών πλεονασμάτων και για προώθηση μεταρρυθμίσεων.
Προς επίρρωση του επιχειρήματος του ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να τονίσει ότι μια αρνητική εξέλιξη στο ελληνικό ζήτημα δεν συμφέρει πραγματικά κανέναν.
Δεν αποκλείεται στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ ο κ.Σαμαράς να έχει συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Mariano Rajoy και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης