Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Praet (ΕΚΤ): Χωρίς μεταρρυθμίσεις, θα πέσουν στο κενό τα μέτρα τόνωσης της ΕΚΤ

Προειδοποιήσεις Praet (ΕΚΤ): Χωρίς μεταρρυθμίσεις, θα πέσουν στο κενό τα μέτρα τόνωσης της ΕΚΤ
Ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε με τα νέα μέτρα μας είναι να πέσουν στο κενό, διότι οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον, ανέφερε το μέλος της ΕΚΤ
Τον κίνδυνο να πέσουν στο κενό τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να προχωρήσει σε ενέσεις ρευστότητας δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωζώνη, αν οι κυβερνήσεις δεν αναμορφώσουν τις οικονομίες τους, τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Peter Praet.
Τον περασμένο μήνα η ΕΚΤ αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων προκειμένου να επαναφέρει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, που έχει γυρίσει σε αρνητικό έδαφος, κοντά στον στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα στο 2%.
Η κίνηση αυτή είναι συμπληρωματική άλλων προγραμμάτων αγοράς περιουσιακών στοιχείων που έχει αναπτύξει η ΕΚΤ σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία της ζώνης του ευρώ.
Ο Praet, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, σημείωσε ότι πέρα από τα νέα μέτρα, οι κυβερνήσεις πρέπει να διαδραματίσουν τον ρόλο τους για να μπορέσουν τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ να δημιουργήσουν ταχύτερη και διατηρήσιμη ανάκαμψη.
«Πράγματι, ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε με τα νέα μέτρα μας είναι να πέσουν στο κενό, διότι οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον», ανέφερε.
Με τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τη δυναμική ανάπτυξης των οικονομιών τους, σημείωσε και πρόσθεσε ότι αν το κάνουν αυτό, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι πολύ πιο θετικό.
«Αν οι κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν τις διαρθρωτικές προκλήσεις, όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να μας εκπλήξει ευχάριστα η ανάπτυξη», τόνισε ο Ρ. Praet.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης