Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νοmura: Mόνη λύση για την Ελλάδα ένα νέο πρόγραμμα μέσω ESM, με μνημόνιο

Νοmura: Mόνη λύση για την Ελλάδα ένα νέο πρόγραμμα μέσω ESM, με μνημόνιο
Η Αθήνα δεν θα συναινέσει σε παράταση του μνημονίου και η Ευρωζώνη δεν θα πει ναι σε πρόγραμμα γέφυρα...
Την έντονη ανησυχία της για την ικανότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να καταλήξει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εκφράζει η Nomura, αποτιμώντας τη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης.
"Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι ανησυχίες για την ικανότητα της Αθήνας να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της ολοένα και αυξάνονται", υποστηρίζουν οι αναλυτές της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή τους, υπό τον διακριτικό τίτλο "Economics Insights - Greece".
Παρά την απόπειρα να εμφανιστεί η ελληνική κυβέρνηση πως είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να διαμηνύει πως η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
Αυτό που ανησυχεί τη Nomura είναι το σοβαρό χρηματοδοτικό ζήτημα με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κυβέρνηση.
Η Αθήνα επιμένει να ζητά πρόγραμμα - γέφυρα και η Ευρωζώνη το απορρίπτει, ασκώντας σαφείς πιέσεις προς την ελληνική πλευρά να διεκδικήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.
"Η Αθήνα δεν θα συναινέσει σε παράταση του μνημονίου και η Ευρωζώνη δεν θα πει ναι σε πρόγραμμα γέφυρα... επομένως η μοναδική επιλογή είναι μια: Η Ελλάδα θα ζητήσει νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ESM", προβλέπουν οι αναλυτές της Nomura.
Ένα νέο πρόγραμμα θα συνοδεύεται απαραίτητα από μνημόνιο και αυστηρούς όρους...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης