Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Η κρίσιμη αναμέτρηση του Γ. Βαρουφάκη στο Eurogroup - H Eλλάδα δεν κάνει πίσω παρά τα τελεσίγραφα

FT: Η κρίσιμη αναμέτρηση του Γ. Βαρουφάκη στο Eurogroup - H Eλλάδα δεν κάνει πίσω παρά τα τελεσίγραφα
Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις αξιώσεις των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην Αθήνα
Θέμα λίγων ωρών είναι πλέον η κρίσιμη αναμέτρηση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο αποψινό κρίσιμο Eurogroup.
Όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, σήμερα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα έχει μπροστά της μια κρίσιμη αναμέτρηση.
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, θα κληθεί να αναμετρηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, έχοντας στις βαλίτσες του την ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση από τη Βουλή.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διεμήνυσε, λίγη ώρα πριν την ψήφο εμπιστοσύνης, πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις αξιώσεις των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην Αθήνα.
"Η κυβέρνηση αυτή δεν θα διαπραγματευθεί το μνημόνιο, αφού αυτό έχει ακυρωθεί από την ίδια του την αποτυχία", εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας για να δεσμευθεί πως δεν θα αφήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην εποχή των μνημονίων.
"Η Ελλάδα ή θα συμφωνήσει σε νέο πρόγραμμα, ή τελειώνουν όλα...", ήταν το αυστηρό τελεσίγραφο που ήρθε από τη Γερμανία και δη τον υπουργό Οικονομικών, W. Schaeuble, λίγες ώρες πριν η ελληνική κυβέρνηση λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης.
Λίγη ώρα πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup, τα ελληνικά assets δέχονται μεγάλες πιέσεις, καθώς η αβεβαιότητα κορυφώνεται...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης