Διεθνή

Γερμανία: Αισιόδοξοι για το 2015 οι επιχειρηματίες, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της χώρας

Γερμανία: Αισιόδοξοι για το 2015 οι επιχειρηματίες, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της χώρας
Η αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας, η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου και η αποδυνάμωση του ευρώ γεμίζουν με αισιοδοξία τους Γερμανούς επιχειρηματίες
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα, που διεξήγαγε το Εμπορικό Επιμελητήτιο της Γερμανίας, το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα εμφανίζεται βελτιωμένο, με τους επιχειρηματίες να εκτιμούν πως το ΑΕΠ θα ενισχυθεί με ταχύ ρυθμό το τρέχον έτος.
Η πτώση στην τιμή του πετρελαίου σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του ευρωπαϊκού νομίσματος, έφεραν αέρα αισιοδοξίας στις τάξεις των επιχειρηματιών.
Ως αποτέλεσμα της ενισχυμένης αισιοδοξίας των επιχειρηματιών, το γερμανικό εμπορικό επιμελητήριο υιοθετεί πλέον βελτιωμένες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της χώρας, από ανάπτυξη 0,8% σε ανάπτυξη 1,3%, ελαφρώς χαμηλότερη προσδοκία από αυτή της γερμανικής κυβέρνησης για ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 1,5%.
Σημειώνεται ότι και το 2014 η οικονομία της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 1,5%, ενώ όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να ισχυροποιείται παρά την ουκρανική κρίση και την ανισορροπία που επικρατεί στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Αξιοποιώντας την ευκαιρία που της δίνει η αποδυνάμωση του ευρώ, η χαμηλή τιμή του πετρελαίου και οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, ισχυροποίησε το εξαγωγικό της εμπόριο σημειώνοντας σημαντικούς αριθμούς και έσοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης