Τελευταία Νέα
Πολιτική

G. Pittella: Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και όχι η τρόικα, να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα

G. Pittella: Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και όχι η τρόικα, να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα
Συνάντηση του προέδρου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη
Τα θεσμικά όργανα και όχι η τρόικα να διαπραγματευτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με την ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Gianni Pittella, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, εν όψει των συνεδριάσεων του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής,
Ο Gianni Pittella υπογράμμισε τις συγκλίσεις που υπάρχουν στην ανάλυση της κατάστασης, αλλά και στις προτάσεις που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης και τόνισε:
«Ζητάμε από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και όχι από την tρόικα, να διαπραγματευτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με την ελληνική κυβέρνηση».
Η Ευρώπη θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι στην Αθήνα θα δοθεί επαρκής δημοσιονομική ευελιξία προκειμένου να εφαρμόσει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων που βαρύνουν τον λαό, σημείωσε.
«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Τσίπρα καλείται να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτή την αναπόφευκτη συζήτηση - ή να αντιμετωπίσει την καταστροφή», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «συνειδητοποιούμε ότι αυτό που δεν γίνεται, είναι να επιφέρουμε επιπλέον σκληρά χτυπήματα σε μια εξαντλημένη χώρα».
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, τόνισε, «είναι να ζητήσουμε από την Ελλάδα να αναλάβει σοβαρές και αυστηρές δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, τη φορολογική πολιτική και την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Ο κ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε τον κ. Pittella για την εποικοδομητική συμβολή της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών στην αναζήτηση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης ικανής να εξασφαλίσει την βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης