Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με 162 ναι, 137 όχι και μια αποχή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής

Με 162 ναι, 137 όχι και μια αποχή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς διασταύρωσαν τα ξίφη τους, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο
Με 162 ψήφους υπέρ, 137 ψήφους κατά και μια αποχή, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε, όπως αναμενόταν, την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης διαδικασίας για τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Απών από την ψηφοφορία ήταν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος. 
Υπέρ της κυβέρνησης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ ψήφο εμπιστοσύνης δεν έδωσαν στην κυβέρνηση οι βουλευτές της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ.
Το πολιτικό θερμόμετρο εκτινάχθηκε στα ύψη, το βράδυ της Τρίτης, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό.
Όχι στην εξόντωση, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού στη Γερμανία, ενώ ανταπαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε πως όποιος θέλει την αποτυχία της κυβέρνησης, υπονομεύει αυτόματα τη χώρα.
Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τη δανειακή σύμβαση, όχι το μνημόνιο, εξήγησε ο κ. Τσίπρας, ενώ δεσμεύθηκε πως η νέα συμφωνία - γέφυρα που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν θα συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας.
Νωρίτερα, κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει κωλοτούμπα και δεν ζητάει καν συγγνώμη, καταγγέλλοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει νέο μνημόνιο και τρόικα με άλλο όνομα στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μονάχα να γκρεμίσει ό,τι καταφέραμε εμείς, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς, προειδοποιώντας πως στο τέλος αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει να δώσει τίποτα, σε κανέναν, αφού υπόσχεται όλα σε όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης