Τελευταία Νέα
Πολιτική

Weidmann (Βundesbank): Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της - Σκληροί όροι, εφόσον υπάρξει νέα βοήθεια

Weidmann (Βundesbank): Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της - Σκληροί όροι, εφόσον υπάρξει νέα βοήθεια
"Όλοι έχουν συμφέρον από την τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων"
Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της κάλεσε την Ελλάδα ο επικεφαλής της Bundesbank, J. Weidmann, παραμένοντας πιστός στη σκληρή γραμμή Βερολίνου.
Ειδικότερα, στο περιθώριο της συνεδρίασης των G20, ο Γερμανός τραπεζίτης υποστήριξε πως η Ελλάδα οφείλει να καταβάλλει μία αξιόπιστη προσπάθεια προκειμένου να σταθεί εκ νέου στα πόδια της.
«Όλοι έχουν συμφέρον από την τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει προσκολλημένη στις υπάρχουσες συμφωνίες» επισήμανε χαρακτηριστικά, υιοθετώντας πλήρως τη γραμμή Schaeuble.
«Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μέσω της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της επίτασης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τραπεζίτης.
Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως εάν αποφασιστεί η χορήγηση νέας ρευστότητας προς την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρότητατους όρους.
Παράλληλα, εξήγησε πως η Ευρώπη είναι θωρακισμένη έναντι των χωρών, που λαμβάνουν χρηματοδοτική στήριξη, υπονοώντας πως η Ευρωζώνη δεν πρόκειται να υποστεί σοβαρά προβλήματα, σε περίπτωση ενός ελληνικού «ατυχήματος».
Όσον αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο J. Weidmann εξέφρασε επιφυλάξεις, τονίζοντας πως ενέχει συγκεκριμένους κινδύνους.
«Η χαλαρή νομισματική πολιτική δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση πως θα επιλύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της Ευρωζώνης» κατέληξε ο Γερμανός τραπεζίτης, τηρώντας αυστηρή στάση έναντι του M. Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης