Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δεν υποβάθμισε την Ελλάδα η S&P διατήρησε ΒΒΒ+ την βαθμολογία ήρε την παρακολούθηση

Δεν υποβάθμισε την Ελλάδα η S&P διατήρησε ΒΒΒ+ την βαθμολογία ήρε την παρακολούθηση
Παρ΄ ότι είχε απειλήσει την Ελλάδα ότι θα την υποβαθμίσει έως και 2 βαθμίδες τελικά η S&P διατήρησε αμετάβλητη την βαθμολογία της χώρας σε ΒΒΒ+. και ταυτόχρονα ήρε την επιτήρηση προς υποβάθμιση στην οποία είχε θέσει την ελληνική οικονομία.
Ωστόσο θεωρεί ότι απαιτούνται και άλλα μέτρα ενώ προειδοποίησε ότι αν υπάρξουν αποκλίσεις από  τους στόχους θα έρθει  υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Η κίνηση της Standard and Poor’s  είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει όλο το κλίμα στο ΧΑ και να μετριασθούν σημαντικά οι απώλειες από το -2,4% στο -0,5% και το spread από τις 312 μ.β,. στις 306 μονάδες βάσης.
Η Standard and Poor's επισημαίνει ότι τα μέτρα αν αποδώσουν και η Ελλάδα εισέλθει σε φάση σταθερότητας δεν αποκλείεται ακόμη και να αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία.
Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή κίνηση της S&P άλλαξε το κλίμα στο ΧΑ και τα ομόλογα.
Όπως επισημαίνει σε έκθεση της η Standard and Poor’s  το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής υποστηρίζει την τρέχουσα βαθμολογία της Ελλάδος.
Τα  μέτρα που εξαγγέλθηκαν θα επηρεάσουν τη συνολική δημοσιονομική προσπάθεια για το 2010 στα 16 δισ. ευρώ  ή 6,9% του ΑΕΠ
Για το 2010 προβλέπει ότι με βάση τις  αναθεωρημένες εκτιμήσεις η ύφεση στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στο -4%.
Ωστόσο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να υλοποιήσει πρόσθετα μέτρα ώστε να μπορέσει να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά.
Η Standard and Poor’s προβλέπουν ότι το διάστημα 2010 με 2015 η Ελλάδα θα εμφανίσει αδύναμη ανάπτυξη
Επιπλέον, ο οίκος επισημαίνει ότι αν διατηρηθεί το υφιστάμενο υψηλό κόστος δανεισμού, το μεγάλο και αυξανόμενο βάρος του δανεισμού θα αυξηθεί περαιτέρω.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης