Τελευταία Νέα
Πολιτική

FT: Σε τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές ο Τσίπρας – Οι δύο δεσμεύσεις που θα επικροτήσει η Ευρώπη

FT: Σε τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές ο Τσίπρας – Οι δύο δεσμεύσεις που θα επικροτήσει η Ευρώπη
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών,
Σε τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας τη νέα ελληνική κυβέρνηση, επιμένοντας στην απόρριψη της παράτασης του μνημονίου, προειδοποιούν οι Financial Times.
Πολλοί αναλυτές ανέμεναν μια μεταστροφή της κυβέρνησης στις σημερινές προγραμματικές δηλώσεις, εν όψει του νέου κύκλου διαβουλεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη, με τους ηγέτες της Ευρωζώνης.
Ωστόσο, ο έλληνας πρωθυπουργός επέμεινε στην επιδίωξη μιας συμφωνίας-γέφυρας με τους ευρωπαίους εταίρους, με τη χώρα να βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα χρηματοδοτικής συρρίκνωσης, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να περιορίσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες.
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών, εκτιμά η βρετανική εφημερίδα, δεδομένης της λήξης του υφιστάμενου προγράμματος στις 28 Φεβρουαρίου.
Χωρίς συμφωνία, η χρηματοδότηση της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες θα διακοπεί, αναγκάζοντας την Αθήνα να επιβάλει περιορισμούς στις κινήσεις των κεφαλαίων και τελικά να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, προειδοποιούν οι FT.
Ωστόσο, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει δύο σημεία της ομιλίας Τσίπρα που πιθανότατα θα επικροτήσουν οι ευρωπαίοι εταίροι.
Το πρώτο είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής στα υψηλά εισοδήματα και το δεύτερο είναι ο περιορισμός της επιρροής των «ολιγαρχών» ή ισχυρών ομάδων συμφερόντων που μονοπωλούν τις προμήθειες του δημόσιου τομέα και τα ηλεκτρονικά μέσα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης