Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάλυψη Βαρουφάκη από Σακελλαρίδη: Συμφωνούμε με τις μεταρρυθμίσεις, όχι με το μνημόνιο

Κάλυψη Βαρουφάκη από Σακελλαρίδη: Συμφωνούμε με τις μεταρρυθμίσεις, όχι με το μνημόνιο
Στις προγραμματικές θα περιλαμβάνεται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την αντίθεση της κυβέρνησης στο μνημόνιο επισήμανε για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ενώ «κάλυψε» τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με το 67% των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Γαβριηλίδης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όταν ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι συμφωνούμε με το 67% των μεταρρυθμίσεων αναφερόταν στις ίδιες τις μεταρρυθμίσεις και όχι στο μνημόνιο.
Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις, σημείωσε, συμφωνούμε με ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων το οποίο, αν γίνει με έναν τρόπο που μπορεί να είναι λειτουργικός και για τη δημόσια διοίκηση και για το φορολογικό σύστημα και για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει και την οικονομία και την οικονομία.
Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με το μνημόνιο, ξεκαθάρισε.
«Η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις που αφορούν το φορολογικό σύστημα, να πατάξουμε την φοροδιαφυγή, για να έχουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς».
Όσον αφορά τις προγραμματικές δηλώσεις, διευκρίνισε ότι μετατέθηκαν για μια ημέρα αργότερα προκειμένου η κυβέρνηση να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.
«Ο πρωθυπουργός έλειπε και έπρεπε να έχει ολοκληρωμένες συνομιλίες με τους υπουργούς του», σημείωσε και επανέλαβε ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης φυσικά και θα υπάρχει» σε αυτές.
Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν θέματα για την κυβέρνηση που αποτελούν κόκκινη γραμμή και συμπλήρωσε ότι «είμαστε η μόνη κυβέρνηση στην οποία ασκείται κριτική επειδή προσπαθεί να κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά».
«Έχουμε όλη την αποφασιστικότητα και τη νηφαλιότητα να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία λάβαμε λαϊκή εντολή για να τα κάνουμε», σημείωσε και τόνισε τη σημασία των επαφών της κυβέρνησης στο εξωτερικό.
«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πρώτη φορά σε διαδικασία διαπραγμάτευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης