Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει φωνή και πρόγραμμα - Δεν θέλει ελεημοσύνη, αλλά χρόνο - Αναμένει τις προτάσεις της Γερμανίας

Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει φωνή και πρόγραμμα - Δεν θέλει ελεημοσύνη, αλλά χρόνο - Αναμένει τις προτάσεις της Γερμανίας
Χρειάζεται χρόνος για την διαπραγμάτευση - Η Ελλάδα δεν ζητά ελεημοσύνη στις διαπραγματεύσεις - Η λιτότητα δεν είναι κανόνας στην Ευρώπη
(upd12)Η Ελλάδα έχει φωνή, προτάσεις και πρόγραμμα, ενώ κάνει πραγματική διαπραγμάτευση, αναμένοντας τις προτάσεις της Γερμανίας και των εταίρων, ήταν το μήνυμα που επιχείρησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η χώρα βιώνει ιστορικές στιγμές, παραδέχθηκε.
Όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ζούμε ιστορικές στιγμές, καθώς ο ελληνικός λαός γράφει ιστορία.
Ο ελληνικός λαός γράφει ιστορία γιατί επιλέγει να στηρίξει την ανάγκη για μεγάλες, ώριμες και πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.
Απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε χαρακτηριστικά:
"Είστε οι εκπρόσωποι ενός λαού που αποφάσισε με γενναιότητα για την τύχη.
Η νίκη της ελπίδας ενός λαού.
Κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού λαού".
Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, αυτή η κυβέρνηση, η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα κάνει μια πραγματική διαπραγμάτευση.
Μια διαπραγμάτευση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μετά από χρόνια.
"Η κυβέρνηση μας, από τα πρώτα της βήματα, έδωσε ελπίδα στον πολύπαθο λαό μας", τόνισε, για να καταστήσει σαφές πως η "νέα κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της οδικό άξονα, αφού θα έχει τη δική της φωνή και το δικό της πρόγραμμα".
Στις 26 Γενάρη πήραμε καθαρή εντολή, ανέφερε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει πως "η εντολή του ελληνικού λαού ήταν να εφαρμόσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε".
Είμαστε κυρίαρχη χώρα, έχουμε πρόγραμμα και δεν απειλούμε καμιά ισορροπία στην Ευρώπη, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι αποδέκτης εντολών, ανέφερε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση μας έχει σκοπό τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας, δεσμεύθηκε.
"Ξεκινήσαμε από την κυβέρνηση για να αλλάξουμε τη δημόσια διοίκηση.
Καταφέραμε σε μια μέρα ότι επί 30 χρόνια υπόσχονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις... ένα μικρό υπουργικό συμβούλιο", διεμήνυσε.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας νέος μηχανισμός ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο.
Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου παραμένουν πιστές στον στόχο εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, ανέφερε.
Περιγράφοντας πιο διεξοδικά τις δράσεις της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "Ξεκινήσαμε από την πρώτη ημέρα μαραθώνιο διαβουλεύσεων σε όλη την Ευρώπη".
Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο και λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως η Ελλάδα έχει φωνή.
"Μπαίνει τέλος στη θέση του μίζερου που υπακούει σε εντολές", σημείωσε.
"Κανείς δεν μας ζητά να εφαρμόσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα που απέτυχε", υποστήριξε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας.
"Θα σεβαστούμε τον κανόνα ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, δεσμεύθηκε για να προσθέσει πως "θα σεβαστούμε τους κανόνες, αλλά απαιτούμε από τους εταίρους να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία στην Ελλάδα".
Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση "να βάλουν όλοι πλάτη για να γυρίσουμε σελίδα σε ολόκληρη την Ευρώπη".
Χρειάζεται χρόνος για την διαπραγμάτευση, διεμήνυσε επίσης ο πρωθυπουργός, για να καταστήσει σαφές πως "η Ελλάδα δεν ζητά ελεημοσύνη στις διαπραγματεύσεις".
Αν είχαμε χάσει τις εκλογές σήμερα θα ψηφίζονταν νέες περικοπές, δεν δίστασε να υποστηρίξει σε άλλο σημείο της εισήγησής του ο πρωθυπουργός.
"Η Ελλάδα δεν ζητά ελεημοσύνη στις διαπραγματεύσεις", επανέλαβε, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως αυτή η κυβέρνηση δεν θα προδώσει την επιθυμία των πολιτών να μπει τέλος στην καταστροφή.
Αστραπιαία θα τελειώσουμε με τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή, δεσμεύθηκε, για να επαναλάβει στη συνέχεια πως "η ελληνική δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται".
Η Ελλάδα έχει στο πλευρό της τους ευρωπαϊκούς λαούς που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, σημείωσε ο πρωθυπουργός, για να καταλήξει πως "ο φόβος και οι εκβιασμοί τελείωσαν στην Ελλάδα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης