Τελευταία Νέα
Bank Insider

Δεν υφίσταται θέμα με ομολογιακό της Attica bank – Ισχυρή κεφαλαιακά η τράπεζα

tags :
 Δεν υφίσταται θέμα με ομολογιακό της Attica bank – Ισχυρή κεφαλαιακά η τράπεζα
Η Attica bank είχε εκδώσει το 2005 ένα ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης ύψους 100 εκατ ευρώ 10ετούς διάρκειας και με ανάκληση στην 5ετία η οποία λήγει στις 24 Μαρτίου.
Για διαδικαστικούς λόγους η τράπεζα δεν προχώρησε στην ανάκληση και πιθανώς να το πράξει στην επόμενη τριμηνία.


Με την ανανέωση τους 5ετούς ομολόγου εφόσον δεν ανακλήθηκε η τράπεζα αυξάνει το επιτόκιο στο euribor 3 μηνών  συν 250 μονάδες βάσης.
Η Attica bank είναι ισχυρή κεφαλαιακά καθώς διαθέτει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 17%-18% καθώς και πολύ υψηλή ρευστότητα.
Η μη ανάκληση ομολογιακού ήταν καθαρά τεχνικής υφής και δεν υφίσταται κανένα θέμα με τα κεφάλαια ή την ρευστότητα της τράπεζας.
Εν τω μεταξύ αναλαμβάνοντας τον ρόλου του προέδρου στην Attica bank ο Ιωάννης Γαμβρίλης πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ πολλοί τόνισαν ότι έγινε ισχυρότερος ο εναγκαλισμός του Ταμείου των Μηχανικών με την Attica bank.
Όμως αν παρακολουθήσει κανείς διαχρονικά την συμπεριφορά της Attica bank μπορεί να εξάγει ένα συμπέρασμα αν υπάρχει η τράπεζα θα πρέπει να αποδοθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στην σταθερή στρατηγική του ΤΣΜΕΔΕ και στην ρευστότητα του η οποία ήταν πάντα παρούσα στις αυξήσεις κεφαλαίου.
Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που τα ταμεία λεηλατούσαν τις τράπεζες ή αποδεικνύονταν κατώτερα των περιστάσεων το ΤΣΜΕΔΕ κράτησε την Attica bank και στήριξη ενεργά τις διοικήσεις και ειδικά τον Τ. Κολλίντζα.
Το ΤΣΜΕΔΕ ορθά στο παρελθόν είχε διαφωνήσει με την πώληση της Attica bank και αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση της.
Το ΤΣΜΕΔΕ αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις ταμείων που λειτούργησε  με στρατηγική και διαχρονικά βγήκε  κερδισμένο.

νnews@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης