Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο μέτωπο «ανοίγει» η Γερμανία: H Eλλάδα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ με το «άνοιγμα» προς Ρωσία

Νέο μέτωπο «ανοίγει» η Γερμανία: H Eλλάδα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ με το «άνοιγμα» προς Ρωσία
"Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας" τονίζει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας
Κλιμακώνεται η σύγκρουση της Γερμανίας με την Ελλάδα, καθώς στο στόχαστρο της γερμανικής κυβέρνησης μπαίνει και οι γεωπολιτικές συμμαχίες της ελληνικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας , Ursula von der Leyen, διεμήνυσε ότι η Ελλάδα διακινδυνεύει τη θέση της στο ΝΑΤΟ με την προσέγγιση προς τη Ρωσία και ζητά από την Ελλάδα σαφήνεια.
Μάλιστα τονίζει σε αυστηρό τόνο ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα».
Σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευθεί την Πέμπτη στη «Sueddeutsche Zeitung» εν όψει της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η ίδια τονίζει ότι «παρ' όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».
Η υπουργός ζητά από την Ελλάδα να τοποθετηθεί και επισημαίνει: «Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες».
Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας Jens Stoltenberg με τον οποίο συναντήθηκε στις Βρυξέλλες, για τη συνέχιση της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr o κ. Καμμένος διαβεβαίωσε για τις καλές σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Συμμαχία.
«Διαβεβαιώσαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία και τις καλές σχέσεις με τη Συμμαχία σε κοινές ασκήσεις, σε κοινές στρατιωτικές δράσεις και βεβαίως σεβόμενη τις διεθνείς συμφωνίες», είπε ο κ. Καμμένος μετά τη συνάντηση.
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι σχέσεις με τις άλλες χώρες, εκτός της Συμμαχίας, δεν πρόκειται να πλήξουν τις καλές σχέσεις με τη Συμμαχία και «ότι θα παραμείνουμε στα πλαίσια των συμφωνιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης