Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήσυχος: Αναγκαία η ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας

Ήσυχος: Αναγκαία η ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας
Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στη μονάδα των ΕΑΣ στο Αίγιο 
Την ανασυγκρότηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας κατέστησε αναγκαία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κ. Ήσυχος.
Ειδικότερα, επισκεπτόμενος τη μονάδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο, ο αναπληρωτής υπουργός διέτεινε πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αν μέσα σ 'αυτήν δεν είναι η αμυντική βιομηχανία, όλα τα εργοστάσια, όλες οι μονάδες που είναι διάσπαρτες στη χώρα μας» .
«Στρατηγική μας στόχευση είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» είπε ο κ. Ήσυχος και έκανε λόγο για ένα έκτακτο σχέδιο διάσωσης της αμυντικής βιομηχανίας, το οποίο όπως είπε, περιλαμβάνει το ανθρώπινο δυναμικό και το νομοθετικό έργο.
«Ακολουθεί το δεύτερο σχέδιο, το μεσοπρόθεσμο», συνέχισε και διευκρίνισε ότι αυτό δεν έχει προσδιοριστεί ως προς το χρόνο εφαρμογής του, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συσκέψεις, και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συνεισφέρουν σ’ αυτό το σχέδιο.
«Η επόμενη φάση αυτού του σχεδίου είναι το σχέδιο ανάπτυξης κάτω από τη λογική ενός ενιαίου φορέα. Ένας ενιαίος φορέας για την αμυντική βιομηχανία, που δεν θα καλύπτει μόνο τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που ήδη όπως ξέρετε τρέχουν και παραγγελίες. Πρέπει να δούμε άμεσα την πρώτη ύλη που χρειάζεστε για να ολοκληρωθούν οι παραγγελίες αυτές, διότι όποιος παραγγέλνει και δεν του τα δίνεις, δεν θα τον έχεις ξανά πελάτη. Και πρέπει να κρατήσουμε όχι μόνο την πελατεία αλλά να την επεκτείνουμε» υπογράμμισε ο κ. Ήσυχος.
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανασυγκρότησης της αμυντικής βιομηχανίας, επισήμανε ότι θα αξιοποιηθούν οι πρεσβείες της χώρας ανά τον κόσμο.
Καταλήγοντας, πραγματοποιώντας ειδική αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επανέρχεται η αξιοπρέπεια σ’ αυτή τη χώρα. Επανέρχεται η δικαιοσύνη κι αυτό που εμπεριέχει, η κοινωνική δικαιοσύνη και η αξιοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης