Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Renzi: Δεν θα ηγηθεί «μεσογειακής» συμμαχίας με Ελλάδα και Ισπανία – Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις

Μ. Renzi: Δεν θα ηγηθεί «μεσογειακής» συμμαχίας με Ελλάδα και Ισπανία – Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις
Στόχος μας είναι η στροφή της οικονομικής πολιτικής, από τη λιτότητα στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός
Την ανάγκη να επιδειχθεί σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, μία ημέρα πριν από τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL επισήμανε ότι θα συνεχίσουμε να συζητήταμε με όλους τους ευρωπαίους εταίρους και ότι στόχος είναι να μετατεθεί η συζήτηση για την οικονομική πολιτική από τη λιτότητα, στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
«Όταν είπαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική, θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, αλλά όχι μόνο για την Ελλάδα και κάποια άλλη χώρα», ανέφερε.
Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, ο ιταλός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ίδιος να ηγηθεί μιας «μεσογειακής» συμμαχίας με τη συμμετοχή Ελλάδας και Ισπανίας, όπου σημειωτέον το κίνημα κατά της λιτότητας Podemos κερδίζει έδαφος μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa, στόχος της Ιταλίας θα ήταν μάλλον να αναλάβει τον ρόλο «του ηθικού υποδείγματος» για την Ελλάδα, θέτοντας ως προτεραιότητες τον σεβασμό των συμφωνιών, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και τις επενδύσεις.
«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν, διότι θα χρησιμεύσουν στην Ιταλία και στους Ιταλούς και διότι θα μας δώσουν κύρος στο εξωτερικό» τόνισε ο Matteo Renzi.

www.bankingnews.gr


Πηγή:www.capital.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης