Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά
Στο όριο της υπερχείλισης ο ποταμός Αχέροντας
Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών των Δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, λόγω κακοκαιρίας, αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, το οποίο συνήλθε στην Άρτα.
Επιπλέον, κρίθηκε αναγκαίο να αρχίσει άμεσα η επισκευή των πυλώνων της γέφυρας στον Κομποτέικο ποταμό για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας.
Σε ό,τι αφορά το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πουρνάρι, του οποίου η στάθμη ανέβαινε κατά 25 εκατοστά την ώρα το πρωί και κατά 12 το απόγευμα, αποφασίστηκε να εκτιμηθεί το πρωί το κατά πόσο θα αποφορτιστεί από τον όγκο των υδάτων έτσι ώστε να μην πλημμυρίσει παρακείμενη κατοικημένη περιοχή.
Σημειώνεται ότι τη συνεδρίαση παρόντες ήταν οι βουλευτές Γ. Στύλιος και Β. Τσίρκας, αλλά και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης,  ο οποίος περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας.
Στο όριο της υπερχείλισης είναι και ο ποταμός Αχέροντας, ενώ στον κάμπο του Φαναρίου και κοντά στις εκβολές το νερό πέρασε στις καλλιέργειες.
Ήδη, περιφέρεια και δήμοι έχουν επιστρατεύσει όλα τα μηχανήματα που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένων και ιδιωτών, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν ζημιές και να δημιουργήσουν αναχώματα.
Ζημιές έχουν ήδη υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες,  τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ αρκετοί οικισμοί είναι χωρίς νερό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης