Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην αριστερή παρένθεση ποντάρει για την πολιτική του επιβίωση ο Σαμαράς

Στην αριστερή παρένθεση ποντάρει για την πολιτική του επιβίωση ο Σαμαράς
Έντονες διεργασίες στη ΝΔ για την επόμενη ημέρα
Στην αριστερή παρένθεση ποντάρει ο Αντώνης Σαμαράς για την πολιτική του επιβίωση.
Κατά τη χθεσινή του ομιλία στην εκτελεστική επιτροπή της ΝΔ ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι “πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο” και εκτίμησε ότι “η δικαίωση της ΝΔ θα έρθει σύντομα”, υπονοώντας ότι οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι μετρημένες...
Για αυτό το λόγο ζήτησε από το κόμμα να είναι επί της ουσίας σε ετοιμότητα και για αυτό ανακοίνωσε τη συγκρότηση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου και την επαναδραστηριοποίηση της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού.
Απώτερος στόχος να στείλει σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι δεν είναι ώρα για εσωστρέφεια και ότι το κόμμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο.
Στοίχημα εξαιρετικά δύσκολο για τον κ. Σαμαρά.
Στη χθεσινή του ομιλία – την πρώτη μετά τις εκλογές – ο κ. Σαμαράς δεν έκανε κάποια ουσιαστική αυτοκριτική στα πεπραγμένα του, παρά την ήττα με 8,5 μονάδες διαφορά.
Αντίθετα, τόνισε ότι η ΝΔ άντεξε, ότι στάθηκε όρθια και ότι εν τέλει έμεινε αλώβητη μια και έχασε μόλις 100.000 ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2012 ενώ παράλληλα αύξησε τις δυνάμεις της στην Αττική.
Επιπλέον, υπεραμύνθηκε την προεκλογική εκστρατεία, αναφέροντας πως αυτή δεν εστίασε στον φόβο, αλλά στην αλήθεια και στην επισήμανση των κινδύνων, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων τον δικαιώνουν.
Ωστόσο, η επιχειρηματολογία αυτή δεν φαίνεται να πείθει πολλά από τα “γαλάζια” στελέχη που ασκούν ήδη αυστηρή κριτική στον κ. Σαμαρά.
Την αναταραχή στο εσωτερικό της ΝΔ επιβεβαιώνουν οι φωνές εκείνες που είτε ζητούν την παραίτηση των υπευθύνων για την ήττα, είτε επισημαίνουν την ανάγκη ενός έκτακτου συνεδρίου προκειμένου η ΝΔ να επαναπροσδιορίσει τις αρχές, τις θέσεις και την ιδεολογία της είτε κάνουν ευθέως λόγο για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας.
Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ έχει ήδη αρχίσει, όπως άλλωστε συνηγορεί και το σημερινό ραντεβού των Κώστα Καραμανλή και Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά...

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης