Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς (Ν.Δ.): «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται κοινωνικές παροχές με λεφτά που δεν υπάρχουν»

Αντ. Σαμαράς (Ν.Δ.): «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται κοινωνικές παροχές με λεφτά που δεν υπάρχουν»
«Δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι και περικοπές», σημειώνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς
«Οι θυσίες πιάνουν τόπο», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην τελευταία του προεκλογική συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής.
Επαναλαμβάνει πως δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι και περικοπές, τονίζει πως βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και υπερασπίζεται τη στρατηγική της ΝΔ λέγοντας πως «δείξαμε ότι είναι επικίνδυνοι».
Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει πως η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει νέα ελλείμματα, νέα μνημόνια, αναγκαστικό δανεισμό και επιστροφή στην ύφεση.
«Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν αν η Ελλάδα θα αφεθεί απερίσπαστη να βγει από το Μνημόνιο και να συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης που μόλις ξεκίνησε, χωρίς θυσίες από δω και μπρος ή αν θα επιστρέψει σε αβεβαιότητα., περιπέτειες, πιθανότατα σε νέα ύφεση και σε νέα μνημόνια.
Γιατί αυτό φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ: νέα ελλείμματα, νέα μνημόνια και επιστροφή στην ύφεση».
Και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται κοινωνικές παροχές με λεφτά που δεν υπάρχουν».
Μάλιστα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «μας επιστρέφουν σε αναγκαστικό δανεισμό από τους εταίρους μας», για φόρους δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, λένε στις αγορές να μην μας δανείζουν, φέρνει «το ατύχημα που πρέπει να αποτρέψουμε», μπορεί να οδηγήσει και σε έξοδο από το ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση ζητώντας νέο κούρεμα χρέους που δεν γίνεται και νέα δανεικά για να καλύψει τα νέα ελλείμματα, τότε παραδίδει τη χώρα χειροπόδαρα στους δανειστές».
Περαιτέρω, ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για σταδιακές φοροελαφρύνσεις με πρώτη τη μείωση στο 22% από το 25% του φόρου επιχειρήσεων φέτος, μείωση  κατά 7% του ΕΝΦΙΑ το 2015, αλλά και για επαναφορά των χαμένων εισοδημάτων σε υγιή βάση, ενώ υπεραμύνεται της πολιτικής που ακολούθησε την τελευταία διετία.
Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς αναφέρει πως «ήδη έχουμε συμφωνήσει για  τη μετά Μνημόνιο εποχή:
Πιστοληπτική γραμμή για να θωρακίσει τη χώρα στις αγορές.
Και να μη χρειαζόμαστε πια τον αναγκαστικό δανεισμό από τους εταίρους μας». Συνεχίζει λέγοντας ότι «μόλις κλείσουμε την τελευταία αξιολόγηση του Μνημονίου, που κι εκεί βρισκόμαστε πολύ κοντά, θα ξεμπλοκάρουν οι εξελίξεις».
Κάνοντας λόγο για τη Νέα Δημοκρατία, τονίζει πως εφόσον κερδίσει, «τα πράγματα  θα κινηθούν πολύ γρήγορα, θα τελειώσουν σε ένα μήνα , κι όλα αυτά θα μοιάζουν μακρινά σε έξι μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης