Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σχέδιο δολοφονίας του Χ. Ξηρού από τους Πυρήνες μετά την επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού

Σχέδιο δολοφονίας του Χ. Ξηρού από τους Πυρήνες μετά την επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού
Οι Πυρήνες χρέωναν στον Ξηρό δύο αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες 
Διευκρινίσεις σχετικά με τη σύνδεση ποινικών και τρομοκρατών έδωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, αποκαλύπτοντας ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Χ. Ξηρού, από τους Πυρήνες της Φωτιάς.
Ειδικότερα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς ήθελαν να δολοφονήσουν το Χριστόδουλο Ξηρό, μετά την επιχείρηση «Γοργοπόταμος» γιατί του χρεώνουν τις δύο αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.
Στις επιστολές μεταξύ των εγκλείστων και της Αγγελικής Σπυροπούλου που έχουν βρεθεί, χρησιμοποιείται η κωδική λέξη «απόλυση» για τον Χ. Ξηρό.
Από την παρουσίαση που έκανε ο αρχηγός της Αστυνομίας προκύπτει η σύλληψη ενός ακόμη 29χρονου Αλβανού, ο οποίος στρατολογήθηκε από ισοβίτη ομοεθνή του, με σκοπό να βοηθήσει στην ανατίναξη των Φυλακών Κορυδαλλού.
Παράλληλα, η Αγγελική Σπυροπούλου αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστικό πρόσωπο, αφού ήταν ο άνθρωπος που μιλούσε κωδικοποιημένα με τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, έχοντας την κωδική ονομασία «Κώστας», ενώ στις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου και σε τάπερ-βόμβες βρέθηκαν αποτυπώματα του Νταμιάνο Μπολάνο και σημειώσεις του Χρήστου Τσάκαλου, του αδερφού του, Γεράσιμου, και του Παναγιώτη Αργυρού.
Από την έρευνα στο σπίτι της Περαχώρας Λουτρακίου, όπου διέμενε η Αγγελική Σπυροπούλου βρέθηκε μία κάρτα μνήμης και μία ταμπακιέρα που διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μέσα στις οποία βρέθηκαν δύο ακόμα κάρτες μνήμης. Από την εξέταση προέκυψε ο τρόπος επικοινωνίας της οργάνωσης, η ανάθεση των ρόλων, καθώς και όλο το σχέδιο απόδρασης από τις Φυλακές Κορυδαλλού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης