Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bundesbank: Η πτώση του πετρελαίου θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη – Παροδικός ο αποπληθωρισμός

Bundesbank: Η πτώση του πετρελαίου θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη – Παροδικός ο αποπληθωρισμός
Αναμένει σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία, χάρη στη μείωση της τιμής του «μαύρου χρυσού»
Η δυναμική πτώση της τιμής του πετρελαίου θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας, τόσο το 2015 όσο και το 2016, εκτιμά η κεντρική τράπεζα της χώρας, Bundesbank.
Στο μηνιαίο δελτίο της για τον Ιανουάριο, που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα, σημείωσε ωστόσο τον περιορισμό στην αύξηση των τιμών, που είναι ήδη πολύ αδύναμη.
«Αν διατηρηθούν οι τιμές του πετρελαίου στα παρόντα επίπεδα, οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν πιθανότατα ελάχιστα το 2015 στη Γερμανία», επισημαίνει η Bundesbank, η οποία προσθέτει ότι ο αρνητικός πληθωρισμός θα είναι παροδικός.
Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός στην Γερμανία διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο 0,2%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2009, όταν είχε μείνει σταθερός.
Για το σύνολο του 2014 διαμορφώθηκε στο 0,9%, που επίσης αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.
Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το 2014 με ρυθμό 1,5% έναντι του 2013, λαμβάνοντας ώθηση από τις εξαγωγές, την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις.
Η Bundesbank είχε προβλέψει τον Δεκέμβριο ότι η Γερμανία θα αναπτυσσόταν το 2014 με ρυθμό 1,4% έναντι 1,9% που εκτιμούσε νωρίτερα τον Ιούνιο.
Παράλληλα, τον Δεκέμβριο προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση της ανάπτυξης για το 2015 στο 0,8%, σε προσαρμοσμένη βάση, έναντι εκτίμησης για ανάπτυξη 1,8% πριν από έξι μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης