Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προσαγωγές υπόπτων τζιχαντιστών - Στην Ελλάδα αναζητείται ο εγκέφαλος των σχεδιαζόμενων επιθέσεων στο Βέλγιο

Προσαγωγές υπόπτων τζιχαντιστών - Στην Ελλάδα αναζητείται ο εγκέφαλος των σχεδιαζόμενων επιθέσεων στο Βέλγιο
Ο Βέλγος τζιχαντιστής, Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο των βελγικών φυλακών
Στην προσαγωγή τεσσάρων υπόπτων τζιχαντιστών, αραβικής καταγωγής, στη ΓΑΔΣ προχώρησε η ΕΛΑΣ, μετά το σήμα των βελγικών αρχών ότι ο «εγκέφαλος» της ομάδας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο ενδέχεται να βρίσκεται στην Ελλάδα.
Στο σήμα αναφέρεται οτι ο 27χρονος Βέλγος τζιχαντιστής, Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είχε φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσει με τον ISIS στη Συρία, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο των βελγικών φυλακών.
Συγκεκριμένα, επικοινώνησε με τον αδελφό ενός από τους δύο που σκοτώθηκαν στην μάχη με τους αστυνομικούς στο Βέλγιο, μέσω του οποίου έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της ομάδας.
Το σήμα ελήφθη από την ΕΛΑΣ πριν από 48 ώρες και τελικά σήμερα εντοπίστηκε και προσήχθη από το Παγκράτι ένας ύποπτος, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταιριάζουν με τις περιγραφές που έχουν δώσει οι Βέλγοι.
Ήδη έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τον προσαχθέντα, καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία θα σταλούν στις Βρυξέλλες για ταυτοποίηση.
Για τους υπόλοιπους τρεις προσαχθέντες δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, ωστόσο από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για τζιχαντιστές.

Νωρίτερα, το bankingnews.gr ανέφερε:

Σε τέσσερις ανήλθε ο αριθμός των προσαγωγών που πραγματοποίησε για την υπόθεση των Βέλγων τζιχαντιστών στην Ελλάδα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από το Παγκράτι.
Στην κατοχή των προσαχθέντων, κυρίως από Συρία,  βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα και ήδη έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απόρρητου. 
Οι προσαχθέντες εντοπίστηκαν σε σπίτι στην περιοχή του Παγκρατίου και πιθανολογείται ότι ήταν στην Ελλάδα το τελευταίο δίμηνο. 
Φέρονται ύποπτοι για τον σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στο Βέλγιο που οδήγησε και στην επιχείρηση με δύο νεκρούς της βελγικής αστυνομίας πριν από δύο ημέρες.
Οι έλληνες αστυνομικοί  συνεργάζονται στενά με τις βελγικές μυστικές υπηρεσίες στον απόηχο της διάλυσης του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο, όπως μεταδίδει το skai.gr.
Τα εν λόγω άτομα που συνελήφθησαν ταιριάζουν στην περιγραφή που έχουν δώσει οι Βελγικές αρχές για τον 27χρονο εγκέφαλο των Βέλγων τζιχαντιστών και ελέγχονται από την αστυνομία. 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σήμερα οι βελγικές εφημερίδες, πρόκειται για 27χρονο Βέλγο μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε σε συνοικία των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης