Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Davutoglu στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό: Ίδιος με τους ισλαμιστές τρομοκράτες ο Netanyahu

Επίθεση Davutoglu στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό: Ίδιος με τους ισλαμιστές τρομοκράτες ο Netanyahu
Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ των πρώην συμμάχων
Σφοδρή επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, B. Netanyahu εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός A. Davutoglu συγκρίνοντας τον με τους ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι σκότωσαν την περασμένη εβδομάδα 17 ανθρώπους στο Παρίσι.
Ειδικότερα ο Davutoglu υποστήριξε ότι τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, όσο και οι δράστες των επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σημειώνοντας ότι οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας και η επίθεση το 2010 εναντίον του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους, όταν είχαν σκοτωθεί 10 Τούρκοι ακτιβιστές, αποτελούν εγκληματικές πράξεις βαρύτητας ανάλογης με τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Οι δηλώσεις του Davutoglu, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κλιμακώνουν τον πόλεμο λέξεων μεταξύ των πρώην συμμάχων: ο ακροδεξιός υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Liberman, αποκάλεσε την Τετάρτη τον πρόεδρο της Τουρκίας, R. T. Erdogan, «αντισημίτη νταή» επειδή αυτός επέκρινε την παρουσία του Netanyahu στην πορεία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για τα θύματα των επιθέσεων, όπου συμμετείχαν και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες.
Από την πλευρά της η τουρκική προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου της στην οποία αναφέρεται ότι είναι ισλαμοφοβικό και απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Netanyahu συνδέει τις επιθέσεις στο Παρίσι με το ισλάμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης