Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Schroders: Αγνοεί το Grexit και επενδύει στο ΧΑ - Υπάρχουν σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες

Schroders: Αγνοεί το Grexit και επενδύει στο ΧΑ - Υπάρχουν σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες
"Κάποιες φορές οι επενδυτές είναι υπερβολικά φοβισμένοι"
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει το Schroders, το οποίο αγνοώντας τα απόνερα των πρόωρων εκλογών, επενδύει στις ελληνικές μετοχές.
Ειδικότερα, οι επικεφαλής του fund, Nick Kirrage και Kevin Murphy, μιλώντας στους Financial Times, εκφράζουν την επιθυμία τους να αγοράσουν assets εταιρειών, οι οποίες με την πρώτη ματιά εμφανίζονται ως «άρρωστες».
Ήδη, το Schroders διαθέτει μετοχές σε τρεις ελληνικές εταιρείες, εκ των οποίων η μία έχει καταγράψει τεράστια πτώση, λόγω του κινδύνου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Το 90% των εταιρειών σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ρωσία είναι όντως άρρωστες. Ωστόσο, υπάρχουν δύο – τρεις, οι οποίες διαθέτουν τεράστιο περιθώριο κέρδους» εξηγεί χαρακτηριστικά ο Nick Kirrage.
«Αυτές τις ευκαιρίες αναζητούμε» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
«Ψάχνουμε για εταιρείες, οι οποίες δεν επηρεάζονται σημαντικά από τη διακύμανση και την πορεία των εθνικών οικονομιών» τονίζει εν συνεχεία.
Ως παράδειγμα μάλιστα, επικαλείται τον ΟΤΕ, εξηγώντας πως «ορισμένες εταιρείες έχουν ενισχυθεί έως και +500% από το 2012, έτος όπου ξέσπασε η φημολογία περί Grexit».
«Στις ευμετάβλητες αγορές, όπως της Ελλάδας και της Ρωσίας, θέλουμε να βρίσκουμε εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν ανοδικές τάσεις» διαμηνύει ο Nick Kirrage.
«Δεν είμαστε πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Ο κίνδυνος σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πραγματικός. Ωστόσο, κάποιες φορές οι επενδυτές είναι υπερβολικά φοβισμένοι» καταλήγει ο ένας εκ των επικεφαλών του Schroders.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης