Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Κίνδυνος ενίσχυσης των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη μετά την επίθεση στο Παρίσι

CNBC: Κίνδυνος ενίσχυσης των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη μετά την επίθεση στο Παρίσι
H τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω εξτρεμιστικές ενέργειες από τις ακροδεξιές ομάδες
Για τον κίνδυνο ενίσχυσης των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη προειδοποιεί το CNBC με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, σημειώνοντας ότι οι μετανάστες είναι πιθανό να αποτελέσουν τον «αποδιοπομπαίο τράγο» της οικονομικής κρίσης.
Ο αναλυτής της Eurasia, Ayham Kamel, τονίζει ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω εξτρεμιστικές ενέργειες από τις ακροδεξιές ομάδες.
Μάλιστα οι ηγέτες του Κόμματος Ανεξαρτησίας στο Ηνωμένο Βασιλείο (UKIP) και στη Γαλλία του Εθνικού Μετώπου (FN), έχουν κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύονται την επίθεση για πολιτικές σκοπιμότητες.
Ο Nigel Farage του UKIP δήλωσε ότι η επίθεση από τους φερόμενους ως ισλαμιστές «πραγματικά εφιαλτική» και έθεσε το ζητήματα σχετικά με το τι εννοείται με την «πολιτική της πολυπολιτισμικότητας» στην Ευρώπη.
Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου σε συνάντηση της με τον Francois Hollande, ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο να λάβει διάφορα μέτρα σε απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Τετάρτης, μεταξύ αυτών την έξοδο της Γαλλίας από τον χώρο Σένγκεν.
Πριν από έναν χρόνο, τα κόμματα, όπως το UKIP και το FN, που χαρακτηρίζονται για τις θέσεις του κατά της ΕΕ και των μεταναστών είδαν τη δημοτικότητα τους να αναβαίνει ραγδαία.
«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αυτές οι επιθέσεις να ενισχύσουν το φαινόμενο της ισλαμοφοβίας που εντοπίζεται σε μεγάλα τμήματα της γαλλικής κοινωνίας» αναφέρει στο CNBC ο Iain Stewart, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
«Αυτή η ισλαμοφοβία δεν περιορίζεται μόνο στην ακροδεξιά, ωστόσο το κόμμα που θα επωφεληθεί περισσότερο πολιτικά είναι το Εθνικό Μέτωπο» συμπληρώνει.
Παράλληλα σύμφωνα με τη Ruth Wodak, συγγραφέα του «Δεξιός Λαϊκισμός στην Ευρώπη: Πολιτική και Λόγος», θεωρείτια πιθανό οι μετανάστες της Γαλλίας να αποτελέσουν τον «αποδιοπομπαίο τράγο» για τις «τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γαλλική κοινωνία σήμερα».
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα κόμματα της λαϊκής δεξιάς και τα ακροδεξιά κόμματα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν πολικά τις επιθέσεις Ισλαμιστών για να αποκτήσουν μεγαλύτερα ποσοστά».
«Θα συνεχίσουν τη ρητορική εναντίον ων μουσουλμάνων, των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο, χωρίς να διαχωρίζουν τον φονταμενταλιστικό από τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης