Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Κλείνουν» αύριο τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Τα φαβορί για το επικρατείας

«Κλείνουν» αύριο τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Τα φαβορί για το επικρατείας
Στις 11:00 η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ
Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος να συνεδριάζει αύριο στις 11:00 το πρωί.
Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Αντ. Σαμαρά.
Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η οριστικοποίηση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων αλλά και η κατάρτιση του επικρατείας.
Παράλληλα, τα στελέχη της ΝΔ αναμένεται να επικαιροποιήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία, δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στις προγραμματικές εξαγγελίες, παρά στην αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το ζήτημα του Grexit.
Ως προς τους «γαλάζιους» υποψηφίους, μεγάλη έκπληξη αποτελεί η ένταξη της Αντζελα Γκερέκου στο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας αλλά και η τοποθέτηση του Β. Οικονόμου σε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας.
Εκτός του Β. Οικονόμου, το επικρατείας της ΝΔ πιθανώς θα απαρτίζεται και από τους Θ. Φορτσάκη, Δ. Σταμάτη, Χρ. Λαζαρίδη, Στ. Παπασταύρου και Ανδ. Παπαμιμίκο.
Από την πλευρά της Λ. Συγγρού, το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά κάνει λόγο για «ψηφοδέλτια νίκης».
Άλλωστε, όπως σημειώνουν «γαλάζιες» πηγές, στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας οι υποψήφιοι που κατέρχονται για πρώτη φορά, σε εθνικές εκλογές, ξεπερνούν το 55%.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως στα ψηφοδέλτια της ΝΔ:
- Εντάσσονται άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόσφατα έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας.
- Εντάσσονται άνθρωποι των Επιμελητηρίων και Επιστημονικών Συλλόγων, άνθρωποι της αγοράς, που ξέρουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της πραγματικής Οικονομίας, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η τόνωση της απασχόλησης, που έχουν ήδη ξεκινήσει.
- Εντάσσονται άνθρωποι του πνεύματος και των επιστημών, που μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και τη διασφάλιση μιας καλύτερης επόμενης μέρας.
- Εντάσσονται άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους, που προτάσσουν τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και εκφράζουν την αμφίπλευρη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης