Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Expansión: Σίγουρος ο Σαμαράς για νίκη του στις εκλογές - Υπόσχεται σταθερότητα και ελαφρύνσεις

Expansión: Σίγουρος ο Σαμαράς για νίκη του στις εκλογές - Υπόσχεται σταθερότητα και ελαφρύνσεις
Αυξημένοι οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα
Με την προεκλογική εκστρατεία σε πλήρη εξέλιξη στην Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν το αντίθετο, ο Αντώνης Σαμαράς προβλέπει νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα Expansión, υποσχόμενος πολιτική σταθερότητα και ελαφρύνσεις για τους έλληνες φορολογούμενους.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στη στρατηγική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία κατά την προεκλογική εκστρατεία, η οποία επικεντρώνεται στο τι θα επακολουθήσει αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, ήτοι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και χρεοκοπία, μια τακτική που όπως σημειώνεται τροφοδοτείται και από το Βερολίνο.
Παράλληλα, τονίζεται ότι οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ανεβαίνουν καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, με τον Α. Σαμαρά, όπως σημειώνεται, να επωφελείται από το γεγονός στο Παρίσι για να επικρίνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες, σημειώνοντας στην ομιλία του στη Χαλκίδα το βράδυ της Τετάρτης ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) στο Παρίσι σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που προσκαλούν τους μετανάστες».
Επίσης, στο άρθρο επισημαίνεται ότι πέραν της κατά μέτωπο επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο έλληνας πρωθυπουργός υπόσχεται ελαφρύνσεις για τους έλληνες φορολογούμενος, όπως τη μείωση του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων από το 42% στο 33%, τη μείωση του φόρου επί των κερδών των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%, τη μείωση του ΦΠΑ, αλλά και του φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ.
Τέλος, τονίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε από τη Χαλκίδα ότι αν κερδίσει τις εκλογές, η κυβέρνησή του θα ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και θα επιτύχει ελαφρύνσεις όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης