Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg View: Η Γερμανία ανησυχεί για το Grexit - Η Merkel λέει ψέματα για χάρη του Σαμαρά

Bloomberg View: Η Γερμανία ανησυχεί για το Grexit - Η Merkel λέει ψέματα για χάρη του Σαμαρά
«Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα επιτρέψει στο τζίνι να βγει από το μπουκάλι»
Την πραγματική ανησυχία στο στρατόπεδο της Angela Merkel σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αποδομεί πλήρως τις δηλώσεις - καθησυχασμού της γερμανικής κυβέρνησης.
«Σε αντίθεση με ό,τι ακούγετε, το Βερολίνο δεν αισθάνεται καλά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η γερμανική κυβέρνηση ενδεχομένως επιχειρεί να επηρεάσει την έκβαση των ελληνικών εκλογών, στις οποίες διαφαίνεται πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Grexit έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα μακροπρόθεσμα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας και η Angela Merkel θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την Ελλάδα εντός ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του αμερικανικού πρακτορείου, Leonid Bershidsky.
Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός δημοσιογράφος υπογραμμίζει πως η εκστρατεία του Αντ. Σαμαρά βασίζεται κυρίως στο φόβο περί χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Μαζί, Σαμαράς και Merkel, στέλνουν ένα μήνυμα στους Έλληνες ψηφοφόρους: Κρατείστε την παλιά σας κυβέρνηση, γιατί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία και ζητήσει έξοδο από το μνημόνιο και διαγραφή του χρέους, η Γερμανία θα αφήσει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ» υπογραμμίζει το Bloomberg.
Στο Βερολίνο, συνεχίζει το πρακτορείο, οι σύμμαχοι της Merkel γνωρίζουν πως μία τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επιφέρει μετάδοση της νόσους σε όλη την Ευρώπη.
«Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα επιτρέψει στο τζίνι να βγει από το μπουκάλι» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Peter Bofinger, οικονομικός σύμβουλος της Καγκελαρίου.
Εκτός των οικονομικών συνεπειών, το Grexit θα επιφέρει και πολιτική αναταραχή, προειδοποιεί το Bloomberg.
«Η Ε.Ε. θα καταστεί ακόμη πιο εύθραυστη, με τις αδύναμες χώρες να γίνονται ακόμη πιο ευάλωτες» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα των αναπτυξιακών προοπτικών» διατείνει, ενώ καταλήγοντας συνοψίζει πως τα επιχείρηματα της Angela Merkel σχετικά με την Ελλάδα εδράζονται εξ ολοκλήρου σε ένα ψέμα....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης