Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Die Welt: Καταθέσεις 2,5 δισ. έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες τον Δεκέμβριο

Die Welt: Καταθέσεις 2,5 δισ. έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες τον Δεκέμβριο
H απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεκίνησε δειλά - δειλά τον Νοέμβριο, όταν αποσύρθηκαν καταθέσεις περί τα 200 εκατ. ευρώ
Για απόσυρση καταθέσεων, συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες, μόνο κατά τον μήνα Δεκέμβριο, προειδοποιεί η γερμανική Die Welt.
Όπως επισημαίνει σε νέο της άρθρο, ανήσυχοι οι Έλληνες για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης, προχώρησαν στην ανάληψη μεγάλων ποσών από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο.
Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφευχθεί το bank run, αναφέρει η εφημερίδα, αποδίδοντας τις μαζικές αναλήψεις στην αναζωπύρωση των φόβων για πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, το γεγονός αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την ανησυχία των Ελλήνων πολιτών, λόγω της διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.
Η Die Welt αναφέρει μάλιστα πως η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεκίνησε δειλά - δειλά τον Νοέμβριο, όταν αποσύρθηκαν καταθέσεις περί τα 200 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο η γερμανική εφημερίδα σπεύδει να διευκρινίσει πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η φυγή καταθέσεων 2,5 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες τον Δεκέμβριο, δεν συνιστά ακόμη ένα πραγματικό bank run.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης