Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

New York Times: Επέστρεψε η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Η σύγκριση με το 2012

New York Times: Επέστρεψε η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Η σύγκριση με το 2012
Mια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «θα ξεκινούσε αντιπαράθεση μεταξύ του πιθανού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της τρόικας»
Το Grexit επέστρεψε αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, με φόντο την πρόωρη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου 2015.
«Οι δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για νίκη ενός ακραίου κόμματος, του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι σκεπτικό έναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.
Όπως υπογραμμίζει, μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «θα ξεκινούσε αντιπαράθεση μεταξύ του πιθανού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της τρόικας».
Στο άρθρο γίνονται αναφορές και συγκρίσεις με την κρίση του 2010 - 2012, διατυπώνοντας την άποψη ότι «αυτό που απουσιάζει από τη σημερινή κρίση είναι η ακραία αντίδραση των αγορών, που τότε μεταμορφωνόταν σύμφωνα με τις εξελίξεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών», προσθέτοντας ότι «μια απόφαση για αθέτηση των συμφωνιών με τους διεθνείς πιστωτές ή ακόμη και για την εγκατάλειψη του ευρώ, θα είχε σοβαρές συνέπειες και για την ελληνική οικονομία και τη θέση της χώρας στον κόσμο».
«Αν η Ελλάδα κήρυττε στάση πληρωμών και εγκατέλειπε το ευρώ την περίοδο 2010 - 2012, το ίδιο θα γινόταν και σε άλλες χώρες που είχαν οικονομικά προβλήματα» αλλά «σήμερα, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν φαίνεται να ενισχύουν την οικονομική και χρηματοπιστωτική αβεβαιότητα πέραν της Ελλάδας», τονίζουν οι New York Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης