Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αμηχανία στο ΧΑ -0,45% στις 816 μον. fair value 750 μον. - Η JP Morgan στην Eurobank – Στο 13,38% το 3ετές ομόλογο

Αμηχανία στο ΧΑ -0,45% στις 816 μον. fair value 750 μον. - Η JP Morgan στην Eurobank  – Στο 13,38% το 3ετές ομόλογο
Με ψυχραιμία αντέδρασε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο - Μετά την καταστροφή οι επενδυτές επανατιμολογούν τον ελληνικό κίνδυνο

(upd21) Με ψυχραιμία αλλά και έκδηλη αμηχανία αντέδρασε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω προεκλογικής περιόδου, σε αντίθεση με την αγορά ομολόγων όπου η επιδείνωση συνεχίζεται.
Οι επενδυτές προσπαθούν να επανατιμολογήσουν το ελληνικό κίνδυνο, ωστόσο το fair value είναι στις 750 μονάδες στο χρηματιστήριο, ενώ η εικόνα στα ομόλογα έχει δραματικά επιδεινωθεί με CDS, spreads και αποδόσεις στα ύψη με το 3ετές να βρίσκεται στο 13%.
Μέσα σ' αυτή την αβεβαιότητα και την αστάθεια, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 816,15 μονάδες με πτώση -0,45%, έχοντας υψηλό ημέρας στις 830,23 μονάδες (+1,27%) και χαμηλό στις 811,40 μονάδες (-1,03%).

Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώθηκε στα 52,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος έφθασε στα 127,27 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 118,6 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες (τα 85,6 εκατ. στη Eurobank) και 3,5 εκατ. στα warrants.
Σήμερα ήταν η προτελευταία συνεδρίαση του 2014, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί -29,80%, τον FTSE 25 -31,81% και τον τραπεζικό δείκτη -47,21% σε ετήσια βάση!
Φεύγει δηλαδή μια πολύ κακή χρονιά για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πάντως το πρώτο 5μηνο κινήθηκε ανοδικά, είχε ενδιαφέρον, όμως μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό όλα άλλαξαν προς το χειρότερο.
Η σημερινή συνεδρίαση πάντως εύλογα έχει εξαιρετικά μικρούς όγκους και τζίρους, καθώς ολοκληρώνεται το έτος δεδομένου ότι η αυριανή τελευταία συνεδρίαση θα είναι και μειωμένης διάρκειας.
Οι πάντες περιμένουν τις εξελίξεις στον πολιτικό στίβο για να αναλάβουν τις όποιες νέες πρωτοβουλίες τους, οι οποίες σε κάθε περίπτωση οριοθετούνται από τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου...
Στα πιο βραχυπρόθεσμα, μετά το χθεσινό κραχ όπου το χρηματιστήριο έφτασε να υποχωρεί έως και -11,30% αλλά περιόρισε σημαντικά την πτώση του κλείνοντας τελικώς ο Γενικός Δείκτης στο -3,91%, σήμερα η αγορά προσπαθεί να αποτιμήσει ψύχραιμα τα νέα δεδομένα.
Η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές 25 Ιανουαρίου του 2015 και αυτό είναι το γεγονός.
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και της πολιτικής έντασης που θα υπάρξει οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η  Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ αυτό είναι 100% σίγουρο.
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ωστόσο αν η σύγκρουση των κομμάτων ξεφύγει των ορίων δεν αποκλείεται να ενταθούν οι ρευστοποιήσεις και τα sell off με προοπτική σε πρώτη φάση το fair value τις 750 μονάδες.
Να σημειωθεί ότι τις 756 μονάδες τις είδαμε στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 29 Δεκεμβρίου και η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση του bankingnews.gr.
Αν η κατάσταση εκτραπεί δεν αποκλείονται οι 600 με 550 μονάδες.
Στην σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές προέβησαν σε ήπιες κινήσεις αγοραπωλησιών χωρίς ακρότητες ενώ υπήρξαν και κινήσεις καλλωπισμού λόγω κλεισίματος του έτους.
Στις μετοχές των τραπεζών σήμερα επικράτησαν κυρίως πτωτικές τάσεις, με την Πειραιώς να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες -5,97%, Eurobank -3,66%, Alpha Bank -0,87% ενώ η Εθνική έκλεισε αμετάβλητη.
Αντιθέτως, με ράλι αντίδρασης +12,20% έκλεισε η Attica Bank ενώ η Κύπρου ενισχύθηκε κατά 1,86%.
Οι μετοχές των τραπεζών έχουν απαξιωθεί εντελώς και αν αποτιμηθεί ο κλάδος προ των reverse split τότε η εικόνα είναι απλά δραματική με όλες τις μετοχές (πλην της Alpha Bank) να βρίσκονται πέριξ των ιστορικών χαμηλών.
Στα warrants επικράτησαν αγοραπωλησίες, το παράγωγο από τις Βερμούδες έχει πλήρως απαξιωθεί.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στις 12 τελευταίες συνεδριάσεις από τις 9 Δεκεμβρίου, τα warrants των Εθνικής υποχωρεί -48,87% και της Πειραιώς -49,32%....
Στον FTSE 25 επίσης επικράτησαν μεικτές τάσεις χωρίς ακρότητες, οι επενδυτές ζυγίζουν τις εξελίξεις...
Βεβαίως, οι όγκοι και οι τζίροι ήταν μειωμένοι και μη αντιπροσωπευτικοί, δεν... μαρτυρούν τις πραγματικές διαθέσεις των ισχυρών, απλώς ότι έλαβε χώρα είναι "παιχνίδια" και πρωτοβουλίες των traders, κάτι που έγινε πολύ αισθητό χθες...
Στο χώρο του FTSE 25 ανοδικά έκλεισαν μετοχές όπως Motor Oil +8,33%, ΕΛΠΕ +5,36%, Τιτάνας +3,22%, ΕΥΔΑΠ +2,45%, Μέτκα +2,40%, Aegean Airlines +1,92%, ενώ πτωτικά έκλεισαν τίτλοι όπως Jumbo -4,63%, ΟΠΑΠ -4,13%, ΓΕΚ Τέρνα -4,57%, Folli Follie -2,96%, ΟΛΠ -2,73%, Ελλάκτωρ -2,27%, Τέρνα Ενεργειακή -2,06% κ.λπ.
Στο χώρο του Mid Cap με κέρδη έκλεισαν μετοχές όπως Υγεία +7,23%, Σιδενόρ +5,17%, Intracom +3,63% και ΕΥΑΘ +3,56%.
Στο σύνολο της αγοράς 59 μετοχές ενισχύθηκαν έναντι 46 που έκλεισαν με απώλειες.

Ισχυρές κινήσεις της JP Morgan στην Eurobank

Συναλλαγές 130 εκατ. μετοχών έχει πραγματοποιήσει η JP Morgan στην Eurobank δηλαδή και την κίνηση αγοράς και την κίνηση πώλησης στα πακέτα περίπου 70 εκατ. μετοχών που διακινήθηκαν.
Με βάση ενδείξεις τα πακέτα αποτελούν αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων και όχι μείωση θέσεων του Capital.
Στην Alpha Βank η Citigroup διακίνησε 5 εκατ. τεμάχια και η Goldman Sachs 3 εκατ. τεμάχια.

Και τις 750 μονάδες τις είδαμε και σε εκλογές 25/1 πηγαίνουμε – Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Για το www.bankingnews.gr οι εξελίξεις αποτελούν την απόλυτη δικαίωση και επιβεβαίωση.
Σε αντίθεση με άλλα οικονομικά site ενημέρωσης που δεν πήραν θέση για την πορεία του χρηματιστηρίου και δεν πήραν θέση για το αν η Ελλάδα έπρεπε να οδηγηθεί ή όχι σε εκλογές.
Το bankingnews.gr ήταν το ΜΟΝΟ οικονομικό site με άποψη και παρέμβαση που από τις 30 Ιουνίου του 2014 υποστηρίζει ότι το fair value της χρηματιστηριακής αγοράς είναι οι 750 μονάδες και ότι θα δούμε τις 600 με 550 μονάδες.
Μάλιστα είχαμε πάρει το ρίσκο να προβλέψουμε ότι τις 750 μονάδες θα τις δούμε εντός του 2014.
Στις 29 Δεκεμβρίου του 2014 το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε χαμηλό ετών στις 756 μονάδες.
Η απόλυτη επιβεβαίωση του bankingnews.gr
Το αναφέρουμε αυτό γιατί η στάση μας είχε επικριθεί από τράπεζες, από χρηματιστηριακές.
Μας είχαν διαβάλλει ως το site της καταστροφής και της τρομολαγνείας και τρομοκρατίας, το site που χειραγωγεί το ελληνικό χρηματιστήριο κατά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σε όλους αυτούς απαντάμε 29 Δεκεμβρίου του 2014 το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε ενδοσυνεδριακό χαμηλό 756,80 μονάδες.
Το bankingnews.gr αποδείχθηκε πρωτοπόρο στην ενημέρωση και επιβεβαιωθήκαμε 100%.
Το bankingnews.gr τόλμησε να πάρει θέση και για τις πολιτικές εξελίξεις.
Όταν όλα τα οικονομικά site επέλεξαν την ουδετερότητα εμείς αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα και να πάρουμε θέση.
Ταχθήκαμε υπέρ των πρόωρων εκλογών και υποστηρίζαμε καθημερινά ότι η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές… πάμε σε εκλογές 25 Ιανουαρίου αναφέραμε επί 2,5 εβδομάδες.
Δεν είμαστε πιο σοφοί, πιο έξυπνοι ή ποιο ειδικοί από εσάς.
Το προϊόν ενημέρωσης που προσφέρει το bankingnews.gr δεν μπορεί και δεν είναι το ίδιο όπως τα άλλα.
Το δικό μας προϊόν ξεχωρίζει από τους υπολοίπους γιατί μας αρέσει να ξεχωρίζουμε κόντρα στο ρεύμα.
Αυτά συνέβησαν και συγνώμη που με αυταρέσκεια μιλάμε για την δουλειά μας.
Αλλά 6 μήνες κάποιοι μας χλευάζουν.
Εμείς τους απαντάμε με τα γεγονότα που μας δικαίωσαν 100%.
Είμαστε οι μόνοι που δικαιούμαστε να επαιρόμαστε γιατί πήραμε τεράστιο ρίσκο αξιοπιστίας.
Αν δεν βλέπαμε τις 750 μονάδες θα ήμασταν αναξιόπιστοι.
Ναι για την δική μας αντίληψη που στηρίζεται στην ακρίβεια πρόβλεψης και άποψης ναι θα ήμασταν αναξιόπιστοι.
Τα γεγονότα μας επιβεβαίωσαν 100%.

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Εκτιμούμε και το αναφέρουμε με γνώση και πληροφόρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρει το χάος.
Δεν υποστηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαστε αριστεροί αλλά πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα της καταστροφής. Όσοι το υποστηρίζουν είναι ανόητοι. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο μειονεκτήματα
1) Δεν έχει κυβερνήσει ποτέ άρα ουδείς γνωρίζει πόσο εφαρμόσιμες είναι οι προγραμματικές του θέσεις
2) Λόγω πολιτικής προπαγάνδας θα ακούσουμε για 3-4 εβδομάδες απίστευτα πράγματα ίσως να ακούσουμε ότι εξωγήινοι θα επιτεθούν στον πλανήτη Γη με επίκεντρο την Ελλάδα… γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει θα φέρει την καταστροφή.
Η προεκλογική περίοδος θα είναι επικίνδυνη αλλά ακόμη πιο επικίνδυνη θα είναι η περίοδος όπου ο ΣΥΡΙΖΑ – υπό ποιο κυβερνητικό σχήμα και με ποια κόμματα κυβερνητικούς εταίρους – θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την Τρόικα.
Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνήσει με την ECCL γραμμή ωστόσο μέχρι να συμφωνήσει θα έχουμε πολλές επικοινωνιακές κόντρες. Με όλα αυτά ίσως δούμε τις 600 με 550 μονάδες.
Το fair value είναι 750 μονάδες.
Ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει είναι ότι η αγορά πριν τις εκλογές ήταν 850-860 μονάδες και μετά το σοκ στις 29/12 που οδήγησε ενδοσυνεδριακά το χρηματιστήριο στις 756 μονάδες για να κλείσει όμως στις 819 μονάδες.
Το χρηματιστήριο θα κινηθεί υψηλότερα ή χαμηλότερα των 850 μονάδων.
Θα κινηθεί υψηλότερα ή χαμηλότερα συγκρινόμενο…με τις τιμές προ της ανακοίνωσης των εκλογών;
Παρ' ότι δεν δικαιούμαστε να προβαίνουμε σε συστάσεις θα μας επιτρέψετε να πούμε τα εξής.
Δώστε πολύ μεγάλη σημασία στο 3ετές ομόλογο είναι ο παλμογράφος των διαθέσεων των επενδυτών.
Έφθασε το 3ετές στις πλατφόρμες έως στο 12,33% και αυτό δείχνει ότι βραχυχρόνια η κατάσταση είναι χάλια.
Ένα εύρος 650 με 850-880 μονάδων θα μπορούσε να δει η αγορά το επόμενο διάστημα.
Οι 600 με 550 μονάδες θα καθοριστούν στις 25 Ιανουαρίου αργά το βράδυ.
Αν λέμε αν η Ελλάδα οδηγείτο σε νέες εκλογές π.χ. οι 600 με 550 μονάδες θα είναι αισιόδοξο σενάριο….θα δούμε τιμές κάτω από τις 474 μονάδες το ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.
Αυτά για την ώρα… θα επανέλθουμε σύντομα με ανάλυση που θα επικεντρώνεται σε τιμές στόχους… τραπεζών.

Μεικτές τάσεις στις τράπεζες – Μετά το χάος και το κραχ… ήπιες ρευστοποιήσεις

Μεικτές τάσεις σημειώθηκαν στις μετοχές των τραπεζών, ωστόσο μετά τον πρόσφατο πανικό, τα κραχ η αγορά κινείται ψυχραιμότερα… για την ώρα καθώς το κλίμα είναι εύθραυστο.
Χθες θυμίζουμε ότι στον κλάδο έγινε θεαματικό μάζεμα, καθώς από αρχικές απώλειες έως και -25,60% (Eurobank) μετά το μεσημέρι μειώθηκαν δραστικά οι απώλειες, ενώ η Πειραιώς έκλεισε σε θετικό έδαφος και η Alpha Bank με πτώση μόλις -0,22%. Κύριο χαρακτηριστικό σήμερα στον κλάδο είναι οι μειωμένοι όγκοι και τζίροι, ένδειξη αν μη τι άλλο της στάσης αναμονής και της αμηχανίας.
Η Εθνική έκλεισε στα 1,43 ευρώ αμετάβλητη και όγκο 4,67 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 5 δισ. ευρώ, με τις επόμενες στηρίξεις στα 1,34 και στα 1,25 ευρώ, ενώ η αντίσταση βρίσκεται στα 1,53 ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της Εθνικής είναι στα 1,26 ευρώ στις 29 Δεκεμβρίου του 2014.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013.  
Τα πρώτα stop losses στην Εθνική βρίσκονται στο 1 ευρώ και η ισχυρή αντίσταση στα 2,2 ευρώ.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ έκλεισε στα 0,1640 ευρώ με άνοδο +3,14% και όγκο 465 χιλ. τεμάχια.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,4550 ευρώ με πτώση -0,87% με όγκο 17,7 εκατ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 5,86 δισ. ευρώ. Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ. Τα ισχυρά stop losses στην μετοχή βρίσκονται  στα 0,4 ευρώ ενώ η ισχυρή αντίσταση στα 0,55 ευρώ.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ έκλεισε στα 0,90 ευρώ με πτώση -1,64% και όγκο 715 χιλ. τεμάχια.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,93 ευρώ με πτώση -5,97% και όγκο 3,92 εκατ. τεμάχια, με κεφαλαιοποίηση στα 5,67 δισ. ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ έκλεισε στα 0,1920 ευρώ με άνοδο +3,78% και όγκο 2,31 εκατ. τεμάχια.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,1840 ευρώ με πτώση -3,66% και όγκο 85,5 εκατ. τεμάχια, καθώς έλαβαν χώρα μεγάλα πακέτα μετοχών στα 0,18 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 2,7 δισ. ευρώ.
Τα ισχυρά stop losses στα 0,15 ευρώ ενώ η ισχυρή αντίσταση βρίσκεται στα 0,25 ευρώ.
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου που εισήλθε ξανά στο χρηματιστήριο στα 0,24 ευρώ στις 16/12 έκλεισε στα 0,2190 ευρώ με άνοδο +1,86% και κεφαλαιοποίηση 1,95 δισ. ευρώ.
Η Attica Βank έκλεισε στα 0,0460 ευρώ με άνοδο +12,20% και όγκο 2,67 εκατ. τεμάχια με κεφαλαιοποίηση στα 48 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 9,00 ευρώ με πτώση -1,32% και αποτίμηση 178 εκατ. ευρώ.

Μεικτές τάσεις στον FTSE 25 χωρίς όγκους – Μετά το χάος, αυτοσυντήρηση - Ξεχώρισαν MIG και πετρελαϊκές

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν σήμερα στις μετοχές του FTSE 25, με την συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε μέτρια επίπεδα. Θυμίζουμε ότι χθες στο χώρο των blue chips οι απώλειες έφτασαν έως το 18%, με πολλούς τίτλους να χάνουν ενδοσυνεδριακά αρκετά το 10%, όμως στο τέλος η εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη, ενώ Folli Follie και Viohalco έκλεισαν και σε θετικό έδαφος, γυρνώντας από σημαντική πτώση.
Ο ΟΤΕ χθες έκλεισε με απώλεις μόλις 2,53% παρ' ότι έφτασε να χάνει έως -9,47% ενώ σήμερα έκλεισε στα 9,10 ευρώ με πτώση -1,73% και αποτίμηση 4,46 δισ. ευρώ, με επόμενες στηρίξεις στα 8,90 και 8,35 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις συναντώνται στα 9,39 και στα 9,60 ευρώ αντίστοιχα. 
Η ΔΕΗ που χθες έκλεισε με πτώση -7,06% ενώ έφτασε να χάνει έως 15,49% έκλεισε στα 5,44 ευρώ με άνοδο 0,74% και κεφαλαιοποίηση 1,26 δισ. ευρώ, με επόμενες στηρίξεις στα 5,14 και 4,55 ευρώ, ενώ η αντίσταση εντοπίζεται στα 5,80 ευρώ.
Η μετοχή του ΟΠΑΠ που χθες έκλεισε με πτώση 5,79% ενώ έχανε έως και 15,79%, έκλεισε στα 8,58 ευρώ με πτώση -4,13% και κεφαλαιοποίηση στα 2,73 δισ. ευρώ, με επόμενες στηρίξεις στα 8,45 και 7,95 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις συναντώνται στα 9,26 και 9,75 ευρώ
Η Coca Cola HBC έκλεισε στα 15,68 ευρώ με άνοδο 0,13% και κεφαλαιοποίηση 5,76 δισ. ευρώ.
Η Folli Follie έκλεισε στα 25,90 ευρώ με πτώση 2,96% και αποτίμηση 1,73 δισ. ευρώ, ενώ η Jumbo έκλεισε στα 8,45 ευρώ με πτώση 4,63% και κεφαλαιοποίηση 1,14 δισ. ευρώ.
Ο Τιτάνας που χθες είχε πτώση 7,58% έκλεισε στα 18,89 ευρώ με άνοδο +3,22% και κεφαλαιοποίηση 1,45 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ που είχε συμπληρώσει 4ήμερο πτώσης σε ποσοστό 10,12% έκλεισε στα 3,93 ευρώ με άνοδο +5,36% και κεφαλαιοποίηση στα 1,2 δισ. ευρώ, με επόμενες στηρίξεις στα 3,50 και 3,30 ευρώ, ενώ η αντίσταση συναντάται στα 3,95 ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 6,50 ευρώ με κέρδη +8,33% και αποτίμηση 720 εκατ. ευρώ, με επόμενες στηρίξεις στα 5,78 και 5,30 ευρώ διαδοχικά, ενώ η αντίσταση συναντάται στα 6,65 ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,27 ευρώ με άνοδο 2,45% και αποτίμηση 667 εκατ. ευρώ, ενώ η Viohalco που χθες έκλεισε με άνοδο 5,62% παρ' ότι έφτασε να χάνει 10,11% έκλεισε σήμερα στα 1,88 ευρώ αμετάβλητη με αποτίμηση 412 εκατ. ευρώ. 
Η MIG που χθες έκλεισε με πτώση 1,88% παρ' ότι έφτασε να χάνει έως 13,75% έκλεισε στα 0,1760 ευρώ με ράλι αντίδρασης +12,10% και όγκο 2 εκατ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 165 εκατ. ευρώ. Το τεχνικό σημείο στήριξης είναι τα 0,12 ευρώ και ισχυρής αντίστασης τα 0,24 ευρώ.
Η τιμή μετατροπής του ομολογιακού σε μετοχές θυμίζουμε βρίσκεται στα 0,54 ευρώ.
Η Μυτιληναίος που χάνει 13% το τελευταίο 4ήμερο έκλεισε στα 4,56 ευρώ με πτώση 0,87% και κεφαλαιοποίηση 533 εκατ. ευρώ, έχοντας στηρίξεις στα 4,35 και 4 ευρώ, ενώ η αντίσταση συναντάται στα 4,87 ευρώ.
Η Μέτκα που προέρχονταν από πτώση 11% το προηγούμενο 4ήμερο έκλεισε στα 8,55 ευρώ με άνοδο 2,40% και αποτίμηση 444 εκατ. ευρώ.
Η Grivalia Properties έκλεισε στα 7,53 ευρώ με άνοδο 0,40% και αποτίμηση 762 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάκτωρ που χθες έκλεισε με πτώση 2,65%, παρ' ότι ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει έως 15,93%, έκλεισε στα 2,15 ευρώ με πτώση 2,27% και αποτίμηση 380 εκατ. ευρώ.
Η Aegean Airlines που είχε πτώση το προηγούμενο 3ήμερο σε ποσοστό 12,08% έκλεισε στα 6,90 ευρώ με άνοδο 1,92% και αποτίμηση 492 εκατ. ευρώ.
Η ΕΧΑΕ που έχανε 14% το τετραήμερο έκλεισε στα 4,60 ευρώ με άνοδο 1,10% και αποτίμηση 300 εκατ. ευρώ, έχοντας στηρίξεις στα 4,42 και 4,20 ευρώ, ενώ η αντίσταση εντοπίζεται στα 4,90 ευρώ.
Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στα 1,90 ευρώ με πτώση 2,06% και αποτίμηση 207 εκατ. ευρώ, ενώ η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 1,88 ευρώ με πτώση -4,57% και κεφαλαιοποίηση 177 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΛΠ έκλεισε στα 10,70 ευρώ με πτώση 2,73% και κεφαλαιοποίηση 267 εκατ. ευρώ.

Δραματική επιδείνωση στα ομόλογα στο 13,38% το 3ετές ομόλογο  - Το spread 903 μ.β. και CDS 1300 μ.β.

Νέα δραματική επιδείνωση σημειώνεται στα ελληνικά ομόλογα. Αν και οι πωλήσεις είναι περιορισμένες, ωστόσο οι τιμές που υπάρχουν στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες όλο και μειώνονται απόρροια της διάχυτης ανησυχίας των επενδυτών για την επόμενη ημέρα της Ελλάδος λόγω εκλογών.
Επιχειρείται να επανατιμολογηθεί ο ελληνικός κίνδυνος και αυτό σημαίνει ότι θα δούμε ακόμη χειρότερη εικόνα στα ελληνικά ομόλογα. Με βάση τις ελάχιστες τιμές που υπάρχουν, οι επενδυτές προβαίνουν σε καθαρές πωλήσεις.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο, βρίσκεται στις 62,5 με 63,75 μονάδων βάσης με απόδοση αγοράς 9,72% και απόδοση πώλησης 9,44%.
Η ελληνική 10ετία σημειώνει νέα υψηλά με απόδοση 9,72%. Το χαμηλό ετών είναι στο 5,47% τον Ιούνιο και τέλη Αυγούστου του 2014. Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων σήμερα βρίσκεται στις 903 από 850 μονάδες βάσης.  
Το ελληνικό CDS στο 5ετές που αποτελεί και το benchmark διαμορφώνεται στις 1300 μονάδες βάσης από 1160 μονάδες βάσης.
Η νέα ελληνική 5ετία διαπραγματεύεται σε τιμές πολύ χαμηλότερες  σε σχέση με την τιμή έκδοσης.  
Το 5ετές ομόλογο λήξης 2019 εκδόθηκε στις 99,13 μονάδες βάσης και σήμερα βρίσκεται στις  80,5 μονάδες βάσης ή μέση απόδοση 10,63% από 4,95% την ημέρα έκδοσης του.
Το νέο 3ετές ομόλογο εκδόθηκε στις 99,65 μονάδες βάσης και βρίσκεται στις 80,2 μ.β.  με μέση απόδοση 13%, απόδοση αγοράς.... από 3,5% όταν εκδόθηκε.
Το υψηλό σημειώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου στο 13%. Όσον αφορά τα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου, σήμερα επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις. Η Ιρλανδική 10ετία εμφανίζει απόδοση 1,26%, το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο  2,72%, η Ισπανία 1,63% και η Ιταλία 1,89%. Η Γερμανία  εμφανίζει απόδοση στο 10ετές ομόλογο  στο 0,55% (με βάση το ομόλογο λήξης Μαΐου 2024) σημείωσε νέο ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών. Η Γερμανία λειτουργεί ως επενδυτικό καταφύγιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης