Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Λουξ περνά τα ελληνικά σύνορα - Σχέδια στο τραπέζι με στόχο τoν παγκόσμιο καταναλωτή

Η Λουξ περνά τα ελληνικά σύνορα - Σχέδια στο τραπέζι με στόχο τoν παγκόσμιο καταναλωτή
Η Λουξ κάνει σχέδια για την έξοδό της εκτός των ελληνικών συνόρων - Τα σχέδια της έχουν στο επίκεντρο τον παγκόσμιο καταναλωτή.
Η διοίκηση της αχαϊκής εταιρείας κατέθεσε επενδυτικό πλάνο στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέκο Τουρκολιά, ο οποίος αντιμετωπίζει θετικά τα μεγαλεπήβολα πλάνα της εταιρείας.
Η Λουξ σχεδιάζει τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής με σκοπό την κάλυψη αφενός της αυξανόμενης ζήτησης στα υπάρχοντα προϊόντα και αφετέρου να δώσουν στην εταιρεία την δυνατότητα για την υλοποίηση νέων καινοτόμων προϊόντων.
Η διοίκηση εκτιμά ότι η διεύρυνση της γκάμας προϊόντων θα συμβάλει στη ενίσχυση των μεριδίων αγοράς.
Όσον αφορά την πορεία της εταιρίας, η Λουξ είναι σήμερα η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών.
Ως οικονομική και επιχειρηματική οντότητα, τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης και μια σταθερή και συνεχή βελτίωση σε όλα τα οικονομικά της μεγέθη.
Από το 2012 κατέχει σταθερά τη δεύτερη θέση στην εγχώρια αγορά, με μερίδιο αγοράς πάνω από το 20%, στην κατηγορία all flavors.
Το 2012, και κόντρα στην καθοδική τάση της αγοράς αναψυκτικών που σημείωνε μείωση κατά 10%, η Λουξ διεύρυνε τον κύκλο εργασιών της κατά 13,4%.
Το σύνολο των εσόδων «άγγιξε» τα 25.000.000 ευρώ το 2012 σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 14% σε σχέση με το τζίρο των 21,7 εκατ. ευρώ του 2011.
Το 2013 οι πωλήσεις της λουξ ανήλθαν στα 27,02 εκατ. ευρώ έναντι 24,8 εκατ. ευρώ το 2012 σημειώνοντας άνοδο 9%.
Οι τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρίας είναι μηδενικές, γεγονός που τις δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο υφιστάμενο χρηματοοικονομικό περιβάλλον.
Τα εντυπωσιακά αυτά μεγέθη είναι αποτέλεσμα ενός μακρόπνοου σχεδιασμού και συνειδητών και εύστοχων επιχειρηματικών επιλογών. Με χρηστή και συνετή διαχείριση, με καθοριστικές πρωτοβουλίες, αλλά και με μια διαρκή δίψα για δημιουργικότητα, καινοτομίες και διακρίσεις, η Λουξ πρωτοστατεί ως παράγοντας ανάπτυξης και ευημερίας, αφήνοντας χρόνο με το χρόνο ένα θετικό αποτύπωμα και συνεισφέροντας ενεργά στην ελληνική οικονομία.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης