Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πετύχει μεγάλες πολιτικές συμμαχίες στην Ν. Ευρώπη, τότε θα αποτύχει

Barclays: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πετύχει  μεγάλες πολιτικές συμμαχίες στην Ν. Ευρώπη, τότε θα αποτύχει
Μια συμμαχία Ελλάδος, Ισπανίας, Ιταλίας ίσως και Γαλλίας θα άλλαζε τα δεδομένα στην Ευρώπη...υποστηρίζει η Barclays
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει μεγάλες πολιτικές συμμαχίες στην Ν. Ευρώπη, τότε μαθηματικά θα αποτύχει αναφέρει στέλεχος της Barclays Capital στο bankingnews.gr.
To στέλεχος της βρετανικής τράπεζας αναλύει την εξής παράμετρο «η κυβέρνηση υπό την ΝΔ υιοθέτησε το Γερμανικό δόγμα της λιτότητας και έμεινε πιστό σε αυτό καθώς πείστηκε ότι τα λάθη και οι παθογένειες της Ελλάδος έπρεπε να θεραπευτούν με λιτότητα.
Η πολιτική αυτή έφερε θετικά αποτελέσματα, αλλά συνέβη το εξής παράδοξο.
Όταν η Ελλάδα υπό την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν μονομερώς σε έξοδο από το μνημόνιο, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την Τρόικα, το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Αμφισβητήθηκε η Ελλάδα και η κυβέρνηση και οι αγορές έδειξαν τον δρόμο της απομόνωσης.
Η Ελλάδα είναι απομονωμένη από τις αγορές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές που έρχονται στην Ελλάδα μάλλον την 1η Φεβρουαρίου του 2015 άπαξ και δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισήμως αναφέρει ότι θα ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή που σημαίνει ότι στο πρώτο κύμα διαπραγματεύσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα θα υπάρξει σκληρή κόντρα.
Αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν ότι διαφωνούν, οι αγορές θα πάνε 100% απέναντι στην Ελλάδα δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας ρευστότητας.
Όμως από αυτά που δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι άπαξ και θέλει το ευρώ….είναι βέβαιο ότι δεν θα κρατήσει στα άκρα το σχοινί.
Αν τραβηχτεί θα είναι για λίγο ώστε να διαπιστώσουν οι δύο πλευρές μέχρι που φθάνουν τα όρια της κάθε πλευράς.
Στρατηγικά πιστεύω ότι η κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα δεχθεί, αν δεν έχει δεχθεί ήδη την ECCL γραμμή.
Στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αναλωθεί σε κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει δηλαδή παράταση μνημονίου ή ECCL γραμμή.
Η παράταση του μνημονίου θα είναι πολιτικό πλήγμα, ενώ η ECCL είναι πιο διαχειρίσιμη λύση επικοινωνιακά άλλο αν όλοι θα ξέρουν ότι είναι και αυτή μνημόνιο και λιτότητα.
Στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να ρίξει το βάρος του στο χρέος και στο πως θα βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το μη βιώσιμο ελληνικό χρέος.
Αν αναλωθεί σε κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει π.χ. ECCL γραμμή και χάσει τον μεγάλο στόχο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αποτύχει στον πολιτικό του στόχο.
Ωστόσο για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος, θα πρέπει η ελληνική πλευρά να πετύχει μεγάλες πολιτικές συμμαχίες στην Νότια Ευρώπη.
Μια συμμαχία Ελλάδος, Ισπανίας, Ιταλίας ίσως και Γαλλίας θα άλλαζε τα δεδομένα στην Ευρώπη.
Μόνο με συμμαχίες αλλάζει η Ευρώπη»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης