Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στάση πληρωμών κήρυξε η Πολιτική Αεροπορία - Τί καταγγέλλει η ΟΣΥΠΑ

Στάση πληρωμών κήρυξε η Πολιτική Αεροπορία - Τί καταγγέλλει η ΟΣΥΠΑ
Eκκρεμούν πάνω από 1500 εντάλματα πληρωμών ύψους 33 εκατ. ευρώ
Οικονομική ασφυξία στη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) καταγγέλλει η ΟΣΥΠΑ, η οποία υποστηρίζει ότι η υπηρεσία έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε προσωπικό και προμηθευτές, με αποτέλεσμα τυχόν μη ικανοποιητική λειτουργία των αεροδρομίων.
Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει καταβολή των οφειλομένων - δεδουλευμένων, η ΟΣΥΠΑ προαναγγέλλει κινητοποιήσεις μεσούσης της εορταστικής περιόδου. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην καταγγελία - εξώδικο "για λόγους που δεν κατανοούμε η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) του ΥΠΟΜΕΔΙ, εδώ και αρκετό καιρό ουδεμία δαπάνη σχετικά με την ΥΠΑ διεκπεραιώνει, στηριζόμενη σε καθαρά γραφειοκρατική φιλοσοφία, παραβλέποντας το γεγονός ότι η Υπηρεσία μας λειτουργεί με άλλους ρυθμούς και χρόνους, που εκ των πραγμάτων ακολουθούν τις «αεροπορικές ταχύτητες».
Σήμερα εκκρεμούν στην ΥΔΕ πάνω από 1500 εντάλματα πληρωμών (ύψους 33 εκατ. ευρώ), που αφορούν όλους τους τομείς λειτουργίας, όπως ανταλλακτικά, αναλώσιμα, προμηθευτές, ακόμη και πετρέλαιο για θέρμανση και κίνηση οχημάτων.
Η «στάση πληρωμών» που ουσιαστικά μας έχει επιβληθεί, όχι μόνο δημιουργεί άσχημη εικόνα για την υπηρεσία, γιατί ουδείς πλέον προμηθευτής δέχεται να μας προμηθεύσει, αλλά πλέον υπάρχει ορατός κίνδυνος μη συνέχισης λειτουργίας των αεροδρομίων, που είναι πλέον αδύνατον να συντηρηθούν.
Ακόμη πιο επικίνδυνη εξέλιξη αποτελεί η μη πληρωμή των εταιρειών καθαριότητας και φύλαξης, με συνέπεια αφενός μεν οι ούτως ή άλλως κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι σε αυτές να περάσουν «μαύρα Χριστούγεννα», αφετέρου να προχωρήσουν σε δίκαιες κινητοποιήσεις και να «κλείσουν» τα αεροδρόμια μέσα στις γιορτές.
Η παύση πληρωμών αφορά βέβαια και το προσωπικό της ΥΠΑ στο οποίο δεν έχουν καταβληθεί: οι δεδουλευμένες έκτακτες αμοιβές - εξαιρέσιμες και αργίες των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν σε συναδέλφους που δικαιώθηκαν δικαστικά από τη ταλαιπωρία της εφεδρείας, καθώς επίσης και τα χρήματα των μετακινήσεων των συναδέλφων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο για συντηρήσεις και επισκευές υποδομών.
Καταγγέλλουμε τη σκόπιμη μεθόδευση του Υπουργείου Οικονομικών που έχει μπλοκάρει το όλο σύστημα.
Δυστυχώς με τις ενέργειες αυτές το οικονομικό επιτελείο δείχνει να αδιαφορεί για τις συνέπειες της τακτικής του αυτής, στην εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την άνετη και ασφαλή διακίνηση των επιβατών τις εορταστικές μέρες που διανύουμε".
Στο εξώδικο η ΟΣΥΠΑ ζητά:
- Την άμεση απεμπλοκή του συστήματος και την εξόφληση των υποχρεώσεων της ΥΠΑ, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας.
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εκτάκτων αμοιβών - εξαιρέσιμωv και αργιών που οφείλονται στο προσωπικό της ΥΠΑ.
Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματά η ΟΣΥΠΑ προειδοποιεί ότι θα προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης