Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νomura: Εκλογές το βασικό σενάριο για την Ελλάδα - Κατώτερη των εκτιμήσεων η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Νomura: Εκλογές το βασικό σενάριο για την Ελλάδα - Κατώτερη των εκτιμήσεων η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ
Οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας δεν ανέμεναν περισσότερες από 161 θετικούς ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία
Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα παραμένει το βασικό σενάριο της Nomura, σύμφωνα με νέα 11σέλιδη έκθεσή της Nomura, υπό τον τίτλο "Euro Media Observer (NEMO) RESEARCH - Greece".
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας, όπως αναμενόταν, η ελληνική βουλή δεν κατόρθωσε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρώτη ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου.
Η έκβαση της πρώτης ψηφοφορίας, με μόλις 160 ψήφους υπέρ του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Στ. Δήμα, αποδείχθηκε κατώτερη των εκτιμήσεων.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια η Nomura, οι 160 ψήφοι υπέρ του Στ. Δήμα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της, καθώς οι αναλυτές της ιαπωνικής τράπεζας δεν ανέμεναν περισσότερες από 161 θετικούς ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει η Nomura, η βασική πρόκληση είναι μια: Πως θα κατορθώσει η κυβέρνηση να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανεξάρτητους βουλευτές να στηρίξουν τον Στ. Δήμα και τελικώς να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια, η Nomura στις φωνές που ζητούν τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού, επισημαίνει πως δεν υπάρχουν επαρκείς πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, ικανές να στηρίξουν μια τέτοια πρόταση.
Ο λόγος; Το κάθε κόμμα στην Ελλάδα έχει διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τον όρο "λογικός συμβιβασμός", ώστε να προκύψει συμφωνία.
"Εάν κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 23 Δεκεμβρίου, οι θετικές ψήφοι υπέρ του Στ. Δήμα πλησιάσουν τις 170, τότε ίσως να προκύψει θετικό momentum για την κυβέρνηση", σχολιάζει η Νοmura.
"Όμως το βασικό σενάριο παραμένουν οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 19 Δεκεμβρίου του 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης