Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οbama: Ήρθε η ώρα να εξομαλυνθούν οι σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας - Τέλος στην παρωχημένη πολιτική

Οbama: Ήρθε η ώρα να εξομαλυνθούν οι σχέσεις ΗΠΑ - Κούβας - Τέλος στην παρωχημένη πολιτική
Αυτά τα 50 χρόνια έχουν δείξει ότι η απομόνωση δεν λειτούργησε τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το «νέο κεφάλαιο» στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κούβα χαιρέτησε ο αμερικανός Πρόεδρος, B. Obama σε διάγγελμά του για την ελαστικοποίηση των κυρώσεων σε βάρος της.
Ειδικότερα ο Obama τόνισε ότι οι ΗΠΑ τερματίζουν την ξεπερασμένη πολιτική απέναντι στην Κούβα, σημειώνοντας ότι αρχίζουν να εξομαλύνονται οι σχέσεις των δύο χωρών.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να στηρίξουμε τον λαό της Κούβας, και να προωθεί τις αξίες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός Πρόεδρος και υπογράμμισε:
«Αυτά τα 50 χρόνια έχουν δείξει ότι η απομόνωση δεν λειτούργησε. Ήρθε η ώρα για μια νέα προσέγγιση».
Ειδικότερα ο B. Obama ανακοίνωσε τη δημιουργία αμερικανικής πρεσβείας στην Κούβα, τον άρση της απαγόρευσης στα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών, τη βελτίωση της επικοινωνίας και την ευκολότερη εισαγωγή των εμπορευμάτων.
O B. Obama πριν το διάγγελμα του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ηγέτη της Κούβας, R. Castro.
Μάλιστα από την πλευρά του o Castro ανακοίνωσε ότι επέδτρεψε στις ΗΠΑ ο 65χρονος Άλαν Γκρος, ο οποίος κρατήθηκε επί πέντε χρόνια σε κουβανικές φυλακές, κατηγορούμενος για κατασκοπεια.
Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες διαθέτουν τεταμένες διπλωματικές σχέσεις από το 1960, όταν η λεγόμενη «κρίση των πυραύλων» ανάγκασε τις ΗΠΑ να επιβάλλουν εμπάργκο στην Κούβα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης