Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

Σουηδία: Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα
Αν η νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει περισσότερο επεκτατική στο μέλλον, τόνισε, θα πρέπει να συνεχιστεί η αναβολή αύξησης των επιτοκίων
Αμετάβλητα στο μηδέν διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, ενώ ανέβαλε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το ενδεχόμενο αύξησή τους στο δεύτερο ήμισυ του 2016 αντί των μέσων του 2016, καθώς επιζητά να ωθήσει τον πληθωρισμό πιο κοντά στον στόχο.
Όπως ανέφερε η κεντρική τράπεζα, αν η νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει περισσότερο επεκτατική στο μέλλον, τότε θα πρέπει να συνεχιστεί η μετάθεση της αύξησης του βασικού επιτοκίου δανεισμού.
Ωστόσο, σημείωσε ότι προετοιμάζει επίσης περαιτέρω μέτρα προκειμένου η πολιτική να γίνει πιο επεκτατική, προσθέτοντας ότι αν κριθούν απαραίτητα περαιτέρω μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, αυτά θα παρουσιαστούν μετά την επόμενη συνεδρίαση της τράπεζας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου του 2015.
Η κεντρική τράπεζα δεν συγκεκριμενοποίησε τα μέτρα αυτά, αν και ο διοικητής της σημείωσε ότι η τράπεζα διαθέτει τα ίδια εργαλεία με αυτά άλλων κεντρικών τραπεζών.
Αρχικώς, μετά την ανακοίνωση της απόφασης η σουηδική κορόνα αποδυναμώθηκε έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία της στις 9,53 κορόνες ανά ευρώ, πριν υποχωρήσει στις περίπου 9,49 κορόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης