Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β για την Ελλάδα - Σταθερές οι προοπτικές

DBRS: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β για την Ελλάδα - Σταθερές οι προοπτικές
Aπό τις 9/12 το bankingnews.gr είχε παρουσιάσει έκθεση της Commerzbank, η οποία είχε προβλέψει πως ο DBRS δεν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα...
Αμετάβλητη στο Β διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, με σταθερές προοπτικές (stable trend - σταθερή τάση).
Να σημειωθεί πως μπορεί ο DBRS να συνιστά έναν μικρότερο οίκο σε σχέση με τους τρεις ισχυρούς (S&P, Fitch, Moοdy's), ωστόσο οι αξιολογήσεις του χρήζουν πλέον αυξημένης προσοχής.
Υπενθυμίζεται άλλωστε πως επί ευρωπαϊκού εδάφους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνει υπόψιν της τις αξιολογήσεις του DBRS, κατά τη διαδικασία καθορισμού των όρων και των κριτηρίων για την αποδοχή εγγυήσεων (collaterals).
Η μη μεταβολή της αξιολόγησης της Ελλάδας από τον καναδικό οίκο ήταν αναμενόμενη.
Όπως είχε αναφέρει ήδη από τις 9/12 το www.bankingnews.gr, παρουσιάζοντας έκθεση της γερμανικής Commerzbank "Δεν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στις 12/12 ο οίκος αξιολόγησης DBRS".
Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας ανέφεραν πως ο DBRS δεν θα αναβαθμίσει την Ελλάδα, αφού αναβάθμισε την αξιολόγησή της εντός του καλοκαιριού.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του καλοκαιριού o DBRS αναβάθμισε σε Β, με σταθερό outlook, την αξιολόγηση της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης