Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από το «χτύπημα» στην ισραηλινή πρεσβεία - Τη γάζωσαν με 54 σφαίρες

tags :
Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από το «χτύπημα» στην ισραηλινή πρεσβεία - Τη γάζωσαν με 54 σφαίρες
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλλεχθεί περισσότεροι από 50 κάλυκες
(upd3) Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οργάνωση που είχε επιτεθεί στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι το 2013 αλλά και στα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, είναι αυτή που επιτέθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην πρεσβεία του Ισραήλ.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Ελληνική Αστυνομία βάσει των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον του κτιρίου της Ισραηλινής πρεσβείας είναι τα ίδια με αυτά που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες που γάζωσαν το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι στις 30 Δεκεμβρίου του 2013, πριν από περίπου ένα χρόνο.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κάνει λόγο για επίθεση υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική, η επίθεση έγινε λίγο μετά τις τρεις σήμερα τα ξημερώματα.
Βάσει αυτών, ένα βανάκι κινήθηκε αντίθετα προς το ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Σώχου και έφτασε έξω από το κτίριο της πρεσβείας.
Από το βανάκι κατέβηκαν δύο άτομα, «γάζωσαν» το κτίριο και διέφυγαν με κατεύθυνση την Κηφισιά, χωρίς όμως να βγουν αμέσως στη λεωφόρο Κηφισίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, στην επιχείρηση πήραν μέρος 5 άτομα.
Οι δύο εξ αυτών ήταν εκείνοι που έβαλαν εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ με τα καλάσνικοφ, ο τρίτος ήταν ο οδηγός του βαν και ακόμη δύο εκτιμάται ότι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες λειτουργώντας εμμέσως σαν ομάδα υποστήριξης.
Στο σημείο έχουν εντοπιστεί 54 κάλυκες.
Την πρεσβεία του Ισραήλ επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις με το Ισραήλ, είναι μέρος της ελληνικής γεωστρατηγικής πολιτικής».
«Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα. Η πολιτεία είναι απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση» δήλωσε ο κ.Κικίλιας.
Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια.
Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός, ενώ είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες στους τοίχους του κτιρίου.
Η Αστυνομία ερευνά τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και των γύρω επιχειρήσεων για να εντοπίσει τις κινήσεις των δραστών.


ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ
Σε απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την προστασία όλων των διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα.
«Ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης εφαρμόζονται, βεβαίως, και στην περίπτωση της Πρεσβείας του Ισραήλ, η συνεργασία της Ελλάδας με το οποίο δεν πρόκειται να πληγεί από την επίθεση αυτή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στην Πρεσβεία του Ισραήλ για την άμεση διερεύνηση του περιστατικού.
«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης», καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.
Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε ότι «κάθε τρομοκρατικό χτύπημα χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία, χτυπά κατάστηθα την ίδια τη χώρα».
«Η καταδίκη της τρομοκρατίας αποτελεί αυτονόητη πράξη υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση δίνει με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη, έως ότου σιγήσουν τα όπλα του τρόμου» τονίζει στην ανακοίνωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ
Την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ καταδικάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τέτοιες απαράδεκτες πράξεις, που βρίσκουν απέναντί τους τον ελληνικό λαό» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Η απομόνωση της τρομοκρατίας είναι η μόνη απάντηση που μπορούν και οφείλουν να δώσουν οι πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις. Ο αγώνας των Παλαιστινίων δεν υπηρετείται από αυτόκλητους τιμωρούς» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ.


(πρώτη ενημέρωση 12 Δεκεμβρίου 08:49)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης