Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετρό στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει... αλλά γίνεται πρόσληψη συμβούλου με 18 εκατ !

Μετρό στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει... αλλά γίνεται πρόσληψη συμβούλου με 18 εκατ !
O σύλλογος εργαζομένων στην Αττικό Μετρό κάνει λόγο για σχέδιο εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε τρίτους
Τη στιγμή που τα έργα στο μετρό Θεσσαλονίκης έχουν παγώσει και κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα όλο το project, η Αττικό Μετρό προχωρά στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου (για τα έργα της συμπρωτεύουσας) με συνολικό κόστος 18 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ!
Αυτό καταγγέλλει ο Σύλλογος εργαζομένων στην Αττικό Μετρό, καθώς, όπως υποστηρίζουν, το μέγεθος της προκηρυσσόμενης σύμβασης υπερβαίνει κατά πολύ σε κόστος και πλήθος εργαζομένων οποιασδήποτε αντίστοιχη σύμβαση στο παρελθόν και το ετήσιο κόστος της ξεπερνά το 1/3 του συνολικού ετήσιου κόστους μισθοδοσίας της εταιρείας στην οποία εργάζονται σήμερα 400 άνθρωποι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
"Η ανησυχία είναι έκδηλη στο προσωπικό της Αττικό Μετρό καθώς με τη διαδικασία αυτή στελεχώνεται εν κρυπτώ μια δεύτερη εταιρεία μέσα στην Αττικό Μετρό και επί της ουσίας παραχωρείται ένα μεγάλο μέρος της επίβλεψης των έργων σε ιδιώτες και μάλιστα με το προκλητικό κόστος των 12.250 ευρώ το μήνα ανά εργαζόμενο.
Την ίδια στιγμή έμπειροι μηχανικοί της Α.Μ. στο Μετρό Θεσσαλονίκης αμείβονται με 1.000 ευρώ το μήνα και αναζητούν το επαγγελματικό τους μέλλον στο μετρό του Ντουμπάι, του Κατάρ κ.λπ., με πολλαπλάσιο μισθό.
Η επιλογή αυτής της μεθόδου στελέχωσης οδηγεί καταφανώς τους εργαζόμενους της Αττικό Μετρό σε έντονο προβληματισμό και αμφισβήτηση για την αναγκαιότητα πρόσληψης τεχνικού συμβούλου, ο ρόλος του οποίου θα ξεπεράσει τον συμβουλευτικό χαρακτήρα και θα έχει άμεση εμπλοκή και ενεργό συμμετοχή στα καθημερινά ζητήματα επίβλεψης του έργου. Η επικουρικά συμβουλευτική παρουσία σε εξειδικευμένα τεχνικά θέματα μετατρέπεται σε de facto υποκατάσταση και ίσως τελικά σε αντικατάσταση του ρόλου των εργαζομένων της εταιρείας", επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης