Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Υπερβολική η αντίδραση των αγορών - Υπαρκτό το σενάριο εκλογών στην Ελλάδα

Saxo Bank: Υπερβολική η αντίδραση των αγορών - Υπαρκτό το σενάριο εκλογών στην Ελλάδα
"Οι αγορές διαπραγματεύονται βάσει του χειρότερου σεναρίου"
Υπερβολική «βρίσκει» η Saxo Bank την αντίδραση των αγορών στην επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, συστήνοντας… ψυχραιμία!
Ειδικότερα, ο Steen Jakobsen, επικεφαλής επενδυτής της Saxo Bank, μιλώντας στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, χαρακτήρισε ως υπερβολική την αντίδραση των αγορών στις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας.
«Το μαζικό sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποδίδεται στο γεγονός πως οι επενδυτές εκτιμούν πως στην Ελλάδα υπάρχει πολιτικό πρόβλημα» εξηγεί χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις διευρυμένες απώλειες του Γενικού Δείκτη, οι οποίες από την αρχή της εβδομάδας υπερβαίνουν το -20%.
«Οι αγορές μέχρι στιγμής είναι μοιρασμένες, καθώς αδυνατούν να αποτιμήσουν ως καλή ή κακή εξέλιξη την απόφαση του Σαμαρά για πρόωρη προεδρική εκλογή» υπογραμμίζει εν συνεχεία.
«Πάντως, η αντίδρασή τους είναι υπερβολική, αν και το πρόβλημα είναι υπαρκτό» διατείνει παράλληλα.
Την ίδια στιγμή, το γαλλικό fund Raymond James Financial εμφανίζεται εξαιρετικά… τρομαγμένο, καθώς προειδοποιεί πως «η κατάσταση θυμίζει το 2012, όπου η Ελλάδα κινδύνευσε με κατάρρευση».
«Εάν προκύψει μία νέα κυβέρνηση, τότε αυτή θα είναι εναντίον της τρόικας. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα λαμβάνει τη στήριξη της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων εταίρων. Οι αγορές σίγουρα, δεν θα επικροτήσουν μία τέτοια εξέλιξη» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο αναλυτής της Beta Securities, Ανδρέας Κοντογούρης διαπιστώνει πως «ο παράγοντας του φόβου βρίσκεται στο μάξιμουμ αυτή τη στιγμή».
«Οι αγορές διαπραγματεύονται βάσει του χειρότερου σεναρίου, δηλαδή αυτό της εκλογής νέας κυβέρνησης» καταλήγει ο Έλληνας αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης