Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρούσεις στην Παλαιστίνη - Διχογνωμία για τα ακριβή αίτια θανάτου του υπουργού

Συγκρούσεις στην Παλαιστίνη - Διχογνωμία για τα ακριβή αίτια θανάτου του υπουργού
Καζάνι που βράζει η Δυτική Όχθη, καθώς όλα τα ενδεχόμενα αντίδρασης από την πλευρά της Παλαιστίνης είναι ανοιχτά 
Σε σύγκρουση με περίπου 80 Παλαιστινίους, που πετούσαν πέτρες, στην πόλη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης ήλθαν Ισραηλίτες αστυνομικοί που βρίσκονται στα κοινά σύνορα, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας του Ισραήλ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή συλλήψεις στη Χεβρώνα.
Σημειώνεται, ότι μόλις χθες, Τετάρτη, το Ισραήλ ενίσχυσε τις δυνάμεις του στη Δυτική Όχθη, φοβούμενο αντίποινα από την Παλαιστίνη, για τον θάνατο του Ziad Abu Ein (αλλού Ain), Παλαιστίνιου υπουργού υπεύθυνου για τα ζητήματα του εποικισμού.
Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος εξέπνευσε κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Δυτική Όχθη, η οποία κατέληξε με την βίαιη καταστολή των διαδηλωτών από τον στρατό του Ισραήλ.
Το Ισραήλ είναι σε ετοιμότητα, καθώς η Παλαιστίνη έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αντίδρασης στη πράξη βίας του Ισραήλ.
Πάντως, υπάρχει διχογνωμία σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου του Παλαιστινίου υπουργού.
Μετά από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του, Iορδανοί και Παλαιστίνιοι γιατροί συμπέραναν ότι ο Abu Ein κατέληξε έπειτα από χτύπημα που δέχτηκε σε συνδυασμό με την εισπνοή δακρυγόνων και επειδή δεν του παρασχέθηκε έγκαιρα ιατρική φροντίδα.
Ωστόσο, ισραηλινή ιατρική πηγή που δεν κατονομάζεται και γνωρίζει τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής ανέφερε ότι ο υπουργός έπαθε καρδιακή προσβολή, η οποία ενδεχομένως να προκλήθηκε από το στρες που υπέστη όταν ο στρατιώτης τον έπιασε από τον λαιμό, αλλά ότι ήδη έπασχε από καρδιακό νόσημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης