Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος κύκλος αίματος στην Παλαιστίνη, μετά τη δολοφονία υπουργού από Ισραηλίτες

Νέος κύκλος αίματος στην Παλαιστίνη, μετά τη δολοφονία υπουργού από Ισραηλίτες
Επιβαρυμένο το κλίμα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την τραγική δολοφονία Παλαιστινίου υπουργού, η οποία καταγράφηκε από κάμερες
«Βάρβαρη πράξη, η οποία δεν είναι ανεκτή και για την οποία δεν μπορούμε να σιωπήσουμε», χαρακτήρισε την δολοφονία του Ziad Abu Ein, υπουργού της κυβέρνησης της Παλαιστίνης και υπεύθυνου για το ζήτημα του εποικισμού στα Παλαιστινιακά Εδάφη, από Ισραηλίτες στρατιώτες, ο πρόεδρος της χώρας, Mahmoud Abbas.
Ο Abu Ein συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ οι διαδηλωτές στόχο είχαν να φυτέψουν συμβολικά δέντρα ελιάς, πορεία η οποία σταμάτησε ξαφνικά από Ισραηλινούς στρατιώτες.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι στρατιώτες προέβησαν σε ελέγχους, έκαναν χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, και εντέλει πιάστηκαν στα χέρια με τους διαδηλωτές.
Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters αναφέρει πως ο Παλαιστίνιος υπουργός δέχτηκε επίθεση από τους στρατιώτες, ενώ σε σχετικές φωτογραφίες φαίνεται να έχει πιαστεί στα χέρια με αυτούς.



Ο Ziad Abu Ein απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο από την περιοχή, το χωριό Τουρμουσίγια, αλλά εξέπνευσε καθ'οδόν προς τη γειτονική πόλη Ραμάλα στα Παλαιστινιακά Εδάφη, δήλωσε πηγή των παλαιστινιακών αρχών ασφαλείας.
«Το Ισραήλ θα πληρώσει για τον φόνο», διεμήνυσε, εν είδει απειλής, ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Riyad Al-Maliki, ενώ η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθους σε όλη την χώρα.
«Η κυβέρνηση του Ισραήλ φέρει την πλήρη ευθύνη για την δολοφονία του Abu Ein, όπως και για τα συστηματικά εγκλήματα εναντίον των Παλαιστινίων», ανέφερε ο εξ απορρήτων του προέδρου, Saeb Erekat, συμπληρώνοντας με την σειρά του πως «η νέα εκτέλεση θα έχει σοβαρές συνέπειες».
Οι αρχές του Ισραήλ αρκέστηκαν να αναφέρουν ότι θα διερευνήσουν το περιστατικό, ενώ αναμένεται η νεκροψία, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης